TORNAR

Vich:'Ens sentim abandonats per la federació comarcal'

Romero:'és un conflicte intern que només es soluciona amb diàleg'

politica
Divendres, 12 abril 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'alcalde de Vilanova del Camí, Joan Vich ha afirmat que el grup municipal del PSC se sent 'abandonat i menystingut per la federació comarcal de partit, encapçalada per Teo Romero en una situació de debilitat política'. Recordem que el grup municipal està al govern amb només 4 regidors, i una crisi interna dins la seva agrupació local.

Joan Vich i Teo Romero

Fa uns dies anunciàvem que 5 membres de l'executiva de l'agrupació local de Vilanova del Camí, tots ells vinculats o al grup municipal del PSC o a la branca socialista propera a Joan Vic, van presentar la dimissió per discrepàncies insalvables amb l'altre sector del PSC vilanoví, el sector proper al primer secretari de l'agrupació local, Carles Majoral. Els 5 socialistes dimissionaris van afirmar que l'executiva de la federació Anoienca no havia actuat davant de la crisi local, i que no havien tingut resposta les seves demandes d'ajuda al primer secretari comarcal del partit, Teo Romero.

Els socialistes propers a Joan Vich van assegurar que no només se sentien sols com a membres dins del partit -des d'un punt de vista orgànic-, sinó que tampoc rebien cap suport com a grup municipal del PSC que està al capdavant del govern vilanoví.

Fins al moment, no es coneixia l'opinió de l'alcalde Joan Vich en relació al tema, que preguntat per Anoiadiari ha fet valoracions sobre la 'difícil situació que està vivint el PSC a nivell local, i el grup municipal, de manera particular'.

Vich explica 'com va començar la història'

Segons l'alcalde de Vilanova del Camí, tot va començar abans de les eleccions municipals quan s'estava elaborant la llista per presentar-se als comicis de fa dos anys. 'un sector del partit no estava d'acord amb la confecció de la llista -amb la filosofia de renovació i obertura que vam mostrar incorporant-hi alguns perfils-, i després de les eleccions van presumir d'haver votat per altres formacions polítiques'. Segons Vich, 'aquesta situació es va denunciar a nivell d'executiva nacional, als òrgans del partit i 'no es va prendre cap mesura. Es va denunciar a la comissió de garanties, sense resposta'. Vich afegeix que va ser 'paradoxal i extraordinari que membres de l'executiva local haguessin presumit de no haver votat la llista socialista perquè no estaven d'acords amb el confeccionament d'aquesta'.

Malgrat l'obertura d'aquesta ferida i amb la voluntat de tancar-la -explica Vich-, alguns membres de la candidatura van entrar a formar part de l'executiva local del partit, intentant buscar el consens: 'volíem reparar ferides i restablir ponts de diàleg, però ja es veu que no ha es estat possible'.

Vich ha explicat que durant dos anys 's'han enviat senyals a l'executiva de federació assenyalant que hi havia un conflicte i que podia desenvocar on ha desenvocat ara, amb un trencament, i una visualització de dos sectors definits a l'agrupació local, però no hi ha hagut resposta per part de l'executiva de federació, que ha preferit mirar cap a una altra banda, i passar la pilota a Barcelona'.

Vich: 'Ens hem sentit sols i poc recolzats pel qui tenia la responsabilitat des d'un punt de vista orgànic'

L'alcalde de Vilanova assegura que com a grup municipal 'ens hem sentit sols, desemparats i poc recolzats per qui tenia la responsabilitat des del punt de vista orgànic i de partit, que era l'executiva comarcal, amb el senyor Teo Romero al capdavant'. Segons Vich, davant de la situació 's'auria d'haver actuat abans i s'haurien d'haver pres mesures per a que no s'hagués arribat a aquesta situació'. Per Joan Vich es tracta d'un 'trencament irreversible, clar i públic, i demanar ara diàleg és inútil i una ironia'.

El sector proper a Vich no es planteja deixar la militància

Els membres del grup municipal, segons ha explicat l'alcalde, no es plantegen deixar de ser militants del PSC: 'els que podem ser-ho' -afirma crític- 'perquè hi ha gent que porta més d'un any esperant que se li tramiti l'afiliació: la gent que va donar suport a la llista, i fins i tot la primera tinenta d'alcalde, Vanesa González'.

El paper del grup municipal del PSC a l'Ajuntament

L'alcalde de Vilanova ha explicat que el seu grup municipal 's'ha sentit abandonat en una situació de debilitat política des del punt de vista numèric. Necessitem el recolzament d'altres forces polítiques per tirar endavant accions. Però tot i així, assegura, 'durant tot aquest període no hem deixat de treballar ni un sol instant per Vilanova amb més col·laboració de les altres forces polítiques que del nostre propi partit'. Segons Vich, això s'ha fet 'amb un esforç de diàleg i negociació constant, però hem trobat a faltar el suport i l'escalf dels companys de l'agrupació local i de l'executiva de federació'.

Segons l'alcalde, la situació és de 'debilitat' però no temem per una possible moció de censura: 'En aquests moments no creiem que sigui possible. La diversitat política, amb grups totalment antagònics, ho fa molt difícil'.

Vich: 'no és una lluita de cadires és un enformtament entre dos models de partit diferents'

Joan Vich ha sortit al pas d'algunes acusacions i ha manifestat que el que passa a Vilanova 'no és una lluita de cadires. Nosaltres som membres electes i la ciutadania de Vilanova és qui ens ha situat, amb el seu vot, on estem i no estem preocupats per les cadires, estem per treballar i per tirar endavant el projecte socialista que durant tants anys ha estat capaç de transformar el municipi. El que hi ha en litigi són dos models de partit'.

Segons l'alcalde vilanoví el conflicte existent és entre 'un model tancat, anterior al darrer congrés socialista on va ser elegit Pere Navarro i un model que emana i que parla d'una major permeabilitat del partit, una major obertura cap a la societat i una major sensibilitat cap als problemes de la societat. El conflicte és entre un model que vol seguir els esquemes i el tarannaà davant del congrés: un partit tancat, endogàmic, al marge de la societat; i un partit més obert, que vol incorporar noves cares, nova saba i possibilitats'.

Segons Vich, 'aquesta renovacio i obertura quedava reflectida justament amb la confecció de la llista municipal'.

Teo Romero: 'Fem una crida al diàleg entre els dos sectors del PSC vilanoví'

Davant de la situació, ell primer secretari dels socialistes anoiencs, Teo Romero, en declaracions a Anoiadiari ha fet una 'crida al diàleg entre les dues parts que té l'agrupació de Vilanova, una agrupació amb pocs militants, que hauríen d'intentar entendre's perquè el que els ha de preocupar és la situació dels ciutadans i no les qüestions internes de partit. Hi ha d'haver més diàleg que mai'. Segons Romero 'en la darrera assamblea vam intentar facilitar el diàleg i vam aconseguir crear una executiva de consens, única. Ara s'ha trencat però el problema continua sent una qüestió molt interna que només es pot solucionar amb el diàleg'.

Romero: 'Donem suport tant a l'executiva actual com al grup municipal'

Pel que fa a la 'falta de suport' a la que ha fet referència el grup municipal i els exmembres de l'executiva local, Teo Romero ha afirmat que dóna suport tant a 'l'executiva actual com al grup municipal. No ens decantem ni per un cantó ni per l'altre'.

En aquest sentit Romero ha afegit que 'el nostre suport no depen del nombre d'afiliacions que reuneix cadascú, i no volem fomentar la guerra per aconseguir-ne més. Per això vam paralitzar els tràmits de les sol·licituds que es van fer des de Vilanova, tan del cantó proper a Joan Vich com de l'altre. Amb el tema de les aficliacions, per una banda: només podem fer el que l'executiva d'agrupació ens plantegi. No podem aprovar altes pel nostre compte...i per altra banda: no ho podem fer perquè acabaria derivant en una guerra per veure qui té més altes.

Romero: 'Si no hi ha diàleg, serà Barcelona qui haurà d'intervenir'

Romero ha insistit en el fet que la solució del problema passa pel diàleg: 'Deixaríem com a última instància la intervenció de l'executiva comarcal i si finalment no hi ha diàleg, serà Barcelona qui haurà d'intervenir'.



5 Comentaris

j

joan

vilanova del cami

18 d'abril 2013.16:51h

Respondre

Perdon pero todo este tema huele a podrido.El comportamiento del sr. Vich es asi como un poco esperpentico.Todo este circo por que le han criticado una votacion. Nose si ya andaban mal pero hasa el... Llegir més momento todo estava tranquilo.Es el sr. Vich quien rebienta como un volcan lleno de rabia.No esta nada acostumbrado ha ser criticado democraticamente.Que lastima para un alcalde de 34 a.de historia.

C

Carme

Vilanova

14 d'abril 2013.06:55h

Respondre

Això és la imatge que es transmet a la comarca i al país del què és Vilanova... quina vergonya! Em consta que d’estan fent coses molt ben fetes a l’ajuntament, és la feina que cal fer... Llegir més sobretot en els temps que vivim. Si només hi ha una part de raó en el comentari del Miquel sobre la desgana d’alguns caps de llista, que marxin ja del nostre ajuntament, comparteixo l’uffffff. És molt fort! Parlant la gent s’entén: FEU-HO!

M

Miquel

vilanova del cami

12 d'abril 2013.16:35h

Respondre

Té clar que continuarà d’Alcalde, i farà tot el possible per destroçar el PSC a Vilanova. I el té clar, perquè té comprats als dos joves de CiU, sobretot el número 2 (quina pena, van tenir... Llegir més l’alcaldia a les mans el 3 de gener). Amb una col.laboradora com la Francina (amiga personal i futurà integrant de la seva llista), i amb un d’ERC molt fluix. No entec els de VA, quan millor el tenen per donar canya, silenci. Els IPV també sembla que estan massa callats, però l’experiència hem diu, que com més callats més fort serà el cop que donin. La del PP dien per tot arreu que a la pròxima no es presenta... ufffff. Quin lio a Vilanova. Per això ho té clar el Joan, que continuarà. Senyors de CiU (Comarca), és la seva oportunitat a Vilanova ”o ahora o nunca”. Senyors del PP, haurien de demanar curriculum i dedicació a l’hora d’escollir el personal. Els IC-verds de Vilanova, a veure si d’una vegada feu oposició al govern. El vilanovins ens mereixem més.

J

Juan

Vilanova del Cami

12 d'abril 2013.13:24h

Respondre

Segons Vich, ’aquesta renovacio i obertura quedava reflectida justament amb la confecció de la llista municipal’.

Copiado textualmente los cuatro primeros de la lista: Joan Vich, Vanesa... Llegir més Gonzalez, Pepita Codol, Antonio Sanchez. Fiel reflejo de la renovacion. Si Carles nos toman el pelo o quisieron tomarlo y asi les fue en las elecciones, pero no aprenden.

C

Carles

IGD

12 d'abril 2013.10:29h

Respondre

Ho sento, però no ho puc evitar-ho. No pus permetre que ens premin el pel d’aquesta manera. El sr. Joan Vich ha estat alcalde de Vilanova durant 33 anys…si, ho heu sentit bé….I ara diu que el... Llegir més seu model de partit és obert, que vol incorporar noves cares, nova saba i possibilitats. 33 anys, visca la democràcia participativa, la rotació de càrrecs, la saba nova…però es pensa que la gent és idiota? És increïble que com està el món tinc la santa cara de afirmar això,...saba nova....
És indignant.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.