TORNAR

L'oposició considera nul el darrer ple de Vilanova i en vol un d'extraordinari

PSC, IPV-VV i Vilanova Alternativa aposten per la convocatòria d’una sessió extraordinària

politica
Dijous, 16 juliol 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'inici de mandat a Vilanova del Camí està sent més que tortuós, almenys pel que fa a plens. La setmana passada es van celebrar dos plens per problemes de forma de la primera sessió, en la qual s'havia de fixar el cartipàs. Ara, l'oposició ha reclamat per un defecte de forma en el segon -que es va fer  dijous 9- i aquest podria quedar anul·lat. Volen que se'n faci un altre. 

El PSC de Vilanova del Camí, IPV-VV i Vilanova Alternativa han sol·licitat a l'Ajuntament en una instància la nul·litat de la sessió anterior i reclamen la convocatòria d'un nou ple. Demanen un ple extraordinari davant la "nul·litat de l'anterior", on es va definir el cartipàs (després d'un altre ple, el dilluns 6, sobre el mateix tema, que també es va declarar nul). Noemí Trucharte, portaveu socialista, explica que "ajustant-nos al reglament orgànic municipal, l'alcaldessa va fer valer el seu vot de qualitat sense esperar a la segona votació". Invoquen aquest "defecte de forma" per considerar el ple de dijous 9 nul i esperen que es convoqui una sessió plenària "abans de quinze dies", és a dir, anterior a l'1 d'agost.

L'actual alcaldessa, en el ple de constitucióAra mateix, fruit de la precària majoria que té el govern de Vanesa González -vuit regidors sobre disset-, la situació al ple es complica en qualsevol votació determinant. Una d'elles és la periodicitat dels plens, que ha quedat sense aprovar: els nou edils de l'oposició es decanten per plens mensuals. Trucharte parla de portar al ple noves condicions perquè els plens siguin amb periodicitat mensual, "sense que augmenti la càrrega econòmica". En aquest sentit, la demanda de la socialista que portaria al ple és que les sessions passin de bimensuals a mensuals, i així, les indemnitzacions passin a un 50% del que proposa el govern. 

Les retribucions passarien a la meitat: entre d'altres, la comissió informativa es cobraria a 27 euros; la junta de portaveus, 45; es pagarien 27 euros mensuals als grups per regidor; l'assistència a òrgans col·legiats, es cobraria a 31 euros. Per l'assistència als plens es percebria 90 euros, quan abans eren 184. El sou de l'alcalde seria "una retribució única de 1.650 euros bruts". El tercer punt que volen portar en aquest ple extraordinari els dos partits "és fer una auditoria comptable de l'Ajuntament". Trucharte demana que aquesta auditoria, que es faria sobre el període 2007-2015, tingui una comissió de seguiment. L'auditoria engegaria el 2016.

Trucharte ha alertat que, en la situació actual de l'Ajuntament, "amb la possible nul·litat del ple on es van aprovar les retribucions", qualsevol percepció econòmica "per part dels regidors sense que hagi estat validada ens faria subjectes de prevaricació". Afirma que "no podem cobrar perquè el ple no es va fer bé".

El govern: "tot és correcte"

Per part del govern, format per V365-Esquerra-CiU, s'ha manifestat que "no hi ha res nul". Fonts pròximes a la coalició que governa repliquen als dos partits que han entrat la instància que "només resta aprovar la periodicitat, on l'oposició va votar en contra" però no hi hauria cap problemàtica en les retribucions. Sospiten, però, que "intentaran impugnar-ho tot".


2 Comentaris

M

Maria

Igualada

16 de juliol 2015.15:09h

Respondre

És una llàstima el que succeeix a Vilanova. Ja fa anys que dura i no és veu realment solució. Tanta diversitat de partits no és favorable i si a més veiem la posició d’un psc desconegut a... Llegir més tots nivells, doncs ja ho tenim. Aquest ajuntament és el mirall del poble i si no hi ha, per part de tots, molta generositat no avançareu. Trist!!

a

aaqualataa

16 de juliol 2015.09:48h

Respondre

Penós que el Psc sols miri la lletra petita i no la voluntat de treballar pel poble com si te la Alcaldesa.
El seu odi els pot.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.