TORNAR

La Llacuna aprova el cartipàs i tindrà un govern d'unitat

CiU i Junts per la Llacuna es reparteixen les regidories

politica
Dimecres, 15 juliol 2015. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'ajustat resultat de les eleccions municipals a La Llacuna, 4 representants per CiU, 3 per Junts per la Llacuna -partit vinculat a ERC-, ha fet que ambdues forces s'atansin per pactar una entesa per la governabilitat del poble. L'acord és va reflectir al ple del cartipàs, el passat dissabte.

L'Ajuntament de La Llacuna va aprovar dissabte, en la sessió extraordinària del ple, el cartipàs municipal per definir com es distribueixen les diferents àrees dels regidors corresponent al mandat 2015-2019. El nou consistori estarà format per 4 regidors de CIU i 3 de Junts per la Llacuna, i ambdues formacions han tancat un pacte de govern per als propers quatre anys.

Un govern d'unitat, amb els set regidors del pleEl candidat de CiU i alcalde de La Llacuna, Josep Parera, assenyala que "si bé tenim la majoria absoluta per governar vam creure oportú posar-nos en contacte i mantenir converses amb l'altra formació (Junts per La Llacuna) per trobar voluntat d'entesa i treballar junts, amb un únic programa i amb l'objectiu de treballar pel poble". El cartipàs del mandat 2015/2019 queda fixat amb el següent organigrama: L'alcalde, Josep Parera Tort (CIU) gestionarà les carteres de Governació, Urbanisme, Obres i Activitats, a més d'Ocupació i Promoció Econòmica que compartirà amb Albert Valiente. Jordi Masip Andreu (CIU), serà el primer tinent d'alcalde i gestionarà Hisenda i Sanitat. Josep Martí Morgades (CIU), segon tinent d'alcalde, assumirà Serveis, Vies Públiques i Locals Municipals, Maria Rosa Busquet Mabres (CIU), serà la responsable de Comerç i Turisme i Cultura i Ensenyament. Albert Valiente Alentorn (Junts per La Llacuna), s'estrenarà com a regidor de Festes i compartirà amb l'alcalde, l'àrea d'Ocupació i Promoció Econòmica. El seu company Sebastià Jodar Quesada  assumirà Esports, Joventut i Medi Ambient. Finalment, Cristina Poch Galisteo, la regidora més jove del consistori i s'inicia en el càrrec com a responsable de Benestar i Serveis Socials. Durant el ple es va fixar, entre altres qüestions, la creació i constitució de la comissió especial de comptes, del nomenament dels diferents representats en òrgans col·legiats i també es va determinar la periodicitat de les sessions ordinàries del ple de l'Ajuntament, que serà el darrer dijous dels mesos de gener, abril, juliol i octubre a les 8 del vespre.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.