TORNAR

La xarxa de fibra òptica, estrella del FEIL a la capital de l'Anoia

Un total de 4.200.000 euros per a 14 projectes

politica
Dijous, 18 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El ministeri de Política Territorial ha aprovat els 14 projectes que l’Ajuntament igualadí va presentar a la convocatòria del 'Fondo Estatal para el Empleo y la Sostenibilidad', l'antic FEIL. Tots plegats sumen 4.200.000 euros i permetran millores en equipaments i transformacions en l’espai públic, a més d’inversions per fomentar l’ús d’energies renovables.

Xavier Figueres, detallant els projectes del FEIL

Al carrer de l'Argent s'hi instal·laran càmeres per controlar el trànsit

El projecte amb més dotació pressupostària (1.566.107 €) és la construcció d’una xarxa de fibra òptica, que complementarà els 14 km de cable ja existent a la ciutat. Aquesta iniciativa, que compta amb el suport de TIC Anoia, permetrà oferir connectivitat als equipaments d’ús públic i als centres educatius.

Dins del gruix de projectes aprovats pel ministeri també destaquen la renovació de l’enllumenat del Pla de la Massa, la instal·lació d’equips d’energia solar a edificis municipals o la construcció de dos trams més de carril bici (a l’avinguda Europa i a la zona de Puigcornet).

D’altra banda, també és prevista la col·locació de càmeres per controlar el trànsit cap a la plaça de l’Ajuntament i l’aprofitament de les aigües freàtiques del dipòsit del carrer St. Magí per regar i netejar el parc de l’Estació vella. Finalment, també s’invertiran 600.000 euros per reformar l’edifici de la residència assistida Pare Vilaseca, i adaptar-la als serveis que ofereix aquest centre actualment.

Xavier Figueres, regidor d’Obres i Serveis municipals, explica que quan l’import dels projectes ho permeti, ‘es convidarà les empreses de la ciutat a portar-los a terme’. De totes maneres, tal com marca la normativa, per als projectes de més envergadura econòmica s’haurà de realitzar un concurs públic de lliure concurrència.


10 Comentaris

C

CesK

Igualada

19 de febrer 2010.12:45h

Respondre

Bona tarda Antoni,

El que volia dir-te amb el meu comentari, que potser ha sonat més ”borde” del que pretenia, és que no has d’esperar que l’Ajuntament et solucioni una problemàtica que... Llegir més es dóna a tot el municipi.
Aquesta connexió no crec que arribi a repercutir a favor de les empreses grans/mitjanes/petites ni al consumidor domèstic. L’única solució seria que ONO o Telefònica, o qui fós, aprofités que l’ajuntament aixeca el carrer i tiressin FO pròpia per donar aquest servei; cosa que no crec que facin sense que hi hagi un consorci d’empreses interessades en rebre aquest servei a la ciutat (d’aqui que et digués que era important que hi hagués un grup empresarial gran demanan-t’ho, quant més gran més pressió indrecte al govern local).

Hi han empreses que oferten millors velocitats amb WiMAX, altres amb internet per satèl·lit, a Igualada...ni idea, ja ni ho pregunto ni ho miro.

Abans, havia sentit que l’antiga Menta,Retevisión/Auna, ara ONO oferia cable. Et parlo de fa 8 anys potser; mai m’hi vaig interesar perquè tenia esperances en tecnologies com l’ADSL, després l’ADSL2+ que es provava als països nòrdics, i que ara no crec que arribi mai a Igualada.

Ara només espero el LTE, i a Orange/France Telecom; com antigament al final sembla que hem de mirar cap al païs veï buscant consòl...

A

Antoni

19 de febrer 2010.12:20h

Respondre

Estimat CescK;
Al Polígon Industrial d’Igualada la infraestructura no esta preparada per rebre mes velocitat de connexió. Hem contactat amb xarxes de Punt a Punt, amb ONO, amb Telefónica i cap... Llegir més d’elles ofereixen solucions econòmicament acceptables. I en quant a línees de telèfon sàpigues que tenim instal•lat un primari amb connexió mitjançant una parabòlica a Montserrat per millorar la comunicació del nostre Call Center degut també a la “qualitat” de les infraestructures del polígon industrial. Una connexió a 10Mg seria suficient per la nostra empresa encara que 20 Mg seria el desitjable. La nostra empresa no utilitza internet com eina única de treball sinó que internet forma de part de una de les nostres àrees de negoci. Tu mateix ho dius ens fan treballar amb instal·lacions massa ANTIGUES

C

CesK

Igualada

19 de febrer 2010.10:06h

Respondre

Totes les empreses tenen total llibertat per tirar Fibra Òptica. Si a la teva empresa necessitàveu de Fibra Òptica o més capacitat de connexió, envers d’ara venir a queixar-te de que no hi ha... Llegir més fibra òptica (ONO tot just comença ara a ofertar connexions de Fibra òptica a grans capitals) haver buscat més empreses amb el mateix problema i haver fet el projecte o haver-li plantejat a un operador donar-vos el servei, solucions tècnics per augmentar la velocitat de baixada n’hi ha moltissimes, però per exemple els que treballem amb Internet com a eia el problema que tenim és la de pujada, que aquesta si que és IRRISORIA, donant-se el cas de tenir millor connexió amb 3G que amb l’ADSL.

El problema a Igualada esta tant amb la infraestructura que t’arriba a casa/comerç, com en la que envolta la centraleta de torn. A mi el tècnic d’Igualada (no el pelacables o picatecles que ve a instal·lar-te el ADSL, sinó el que repara i manté la centraleta) m’ha arribat a dir que tenia problemes perquè el feien treballar amb instal·lacions massa ANTIGUES (i parlo de fa només 3 anys...).

A

Antoni

19 de febrer 2010.09:40h

Respondre

Gràcies Pere,
El problema real es que avui les vivendes gaudeixen de una velocitat de fins a 20 Mg per baixar música, pelis, jocs... i a les empreses nomes en disposem de 3. En dues paraules aixó... Llegir més es: innn admissible

P

Pere

Igualada

18 de febrer 2010.23:27h

Respondre

Hola Antoni,

diria que això dels 14 quilòmetres és de tub fet apunt perquè s’hi passi la fibra òptica. Per tant, hi ha el tub fet però calia la inversió per portar la fibra. Em sembla que... Llegir més és així.

A

Antoni

18 de febrer 2010.20:02h

Respondre

Sabeu que les empreses igualadines del polígon industrial no podem tenir ADSL a mes de 3Mg? Vergonyós, oi¡¡.I acabo de saber que a Igualada tenim 14km de fibra òptica instal•lats, per on... Llegir més passen? La prioritat no passa per les empreses igualadines. Xavier, hem d’esperar el FEIL?

J

Joan

18 de febrer 2010.18:45h

Respondre

La qüestió es queixar-se no Francesc?

e

eRIC

Igualada

18 de febrer 2010.17:02h

Respondre

Francesc, no saps que a la Rambla St.Isidre hi ha un botiga de roba on han robat de nit, en 1 any, 6 vegades ? Allí tampoc calen càmares ? I si fos a casa teva ?

C

CesK

Igualada

18 de febrer 2010.09:23h

Respondre

Sapiguessis la de vegades que els Mossos d’Esquadra han d’anar pels comerços del centre pidolant si algún té càmeres que hagin pogut gravar quelcom a la nit... o ala tarda!

Ves a Londres i... Llegir més veuràs que dos càmeres per controlar el trànsit no és exagerat. Tu quan vas pel carrer fas algo del que t’hagis d’amagar? ;)

F

Francesc

18 de febrer 2010.08:53h

Respondre

Càmeres al carrer de l’Argent?
Ens vigila el Gran Germà...

Amb 26 anys de retard, però la ficció d’Orwell arriba a Igualada.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.