TORNAR

El Partit Popular presenta una moció per anul·lar el POUM

Reclama a CIU que deixi sense efecte la seva petició de ple extraordinari perquè l’anul·lació es faci al ple del 23 de febrer

politica
Dimecres, 17 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Partit Popular a l’Ajuntament d’Igualada ha presentat una moció que té per objecte anul·lar el nou POUM mitjançant un escrit adreçat a l’alcalde de la ciutat. Si la moció obté la majoria absoluta dels vots dels membres del Ple, el POUM restaria sense efecte en el proper ple ordinari, convocat pel 23 de febrer. Mentrestant, des de les associacions socioeconòmiques es continua treballant per les al·legacions, a l'espera que es resolgui el complicat escenari polític.

El regidor popular ha explicat que ‘per altra banda, el grup municipal de CIU, el passat dijous –un dia després de la sol·licitud de retirada del POUM per part del PP-, va presentar una sol·licitud de ple extraordinari amb el mateix contingut que la moció anunciada pel Partit Popular d’Igualada. L’alcalde ha convocat el Ple extraordinari demanat per CIU pel proper dia 24 de febrer de 2010, a les 20.00 hores, un dia després del ple ordinari.’

Per això el grup popular s’ha adreçat a CIU per escrit i per correu electrònic per tal de demanar-li que deixin sense efecte la seva sol·licitud de ple extraordinari, per tal que l’anul·lació del POUM sigui efectiva en el ple ordinari del dia 23 de febrer. Calbó manifesta que si CIU no atén aquesta petició, ‘només s’entendria per la voluntat d’aquest grup de cercar un protagonisme fictici, ja que hem de recordar que CIU va demanar la suspensió del POUM un dia després de la petició en el mateix sentit que va formular el Partit Popular i fins a la data CIU només havia sol·licitat allargar en 60 dies el període d’informació pública del POUM.’

Seguir endavant

L’alcalde de la ciutat, Jordi Aymamí, en una entrevista realitzada aquest dimarts a Conca TV, va apel·lar a ‘la responsabilitat dels grups municipals’ perquè el POUM segueixi endavant. Segons ell, l’equip de govern ‘té la consciència ben tranquil·la’ i ‘parar el pla en aquests moments seria avortar el procés de participació’.

Per la seva banda, Ramon Felip, president de la Unió Empresarial de l’Anoia, afirma que des de l’associació ‘es continua amb el mateix posicionament, fent costat i donant suport als empresaris afectats pel POUM’. En aquest sentit, recomana que se segueixi treballant en les al·legacions ja que, si bé la situació política sembla que pot fer retirar el POUM, de moment el pla continua en marxa.

Precisament des de Fagepi, el president Antonio Egea explica que es continua treballant en les al·legacions, ja que la demanda de pròrroga feta per l’entitat ‘no ha rebut cap resposta’. Per tant, entén que la petició no s’ha tingut en compte. Egea també ha dit que és important la presentació d’al·legacions, perquè encara que el POUM s’acabi retirant ja serviran de punt de partida de cara a un proper pla.

3 anys

Aquest és el termini que marca la llei per engegar un nou POUM en cas que la proposta actual quedi paralitzada. Des del Col·legi d’Aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers de l’edificació de Barcelona, el delegat de la zona, Joan Carles Batanés, explica que si aquest pla no acaba prosperant, ‘no se’n podrà presentar cap altre fins al cap de tres anys des de la retirada’. Segons Batanés, la normativa pretén evitar la inseguretat i inestabilitat dels propietaris de terrenys afectats pel pla. Per això diu que ‘seria aconsellable allargar el termini d’al·legacions un parell de mesos més, i incloure en aquest pla totes les modificacions que hi hagin de figurar’.

Francesc Sabaté, president del Gremi de Constructors de l’Anoia, apunta que en cas de retirada totes les al·legacions presentades i les propostes que s’han fet ‘ja servirien per anar avançant feina, per quan es pogués presentar un nou pla’. Segons Sabaté, aquest que s’ha presentat ara preveu un ‘canvi brutal en el sostre edificable: si avui tenim un sostre de 2 milions de metres quadrats, el pla preveu passar a 3 milions de metres quadrats en només 12 anys o, com a molt, en 24’. Així, pensa que es tracta d’una previsió irreal i desequilibrada si es té en compte el context econòmic i social actual.


18 Comentaris

X

XAGU

IGUALADA

20 de febrer 2010.18:00h

Respondre

Un nou POUM es necessari pel desenvolupament de la ciutat, si es retira totalment, perdrem 3 anys. No es possible que s’escoltin les al.legacions i es fagin canvis sense retirar definitivament, no... Llegir més podem arribar a un acord entre tots. Te que ser blanc o negre? no pot ser gris. Em sembla que a vegades la política i el progrès estàn renyits.

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

19 de febrer 2010.07:49h

Respondre

Lectura pel cap de setmana, pel que en tingui humor, espero els arguments contraris, doncs estic disposat a aprendre dels meus errors. Hi he dedicat bastant de temps a escoltar a molta gent i voldria... Llegir més que els arguments fosin sólids, parlar per parlar ho sap fer tothom.
Gracies.
Josep M.
http://www.igualadi.com/2010/01/el-poum-digualada-i-lacudit-de-leugeni.html
http://www.igualadi.com/2010/02/poum-ii-on-es-la-premsa-local-on-som.html
http://www.igualadi.com/2010/02/un-milers.html
http://www.igualadi.com/2010/02/sobre-el-post-den-octavi-la-perversio.html
http://www.igualadi.com/2010/02/els-indis-bons-i-els-indis-dolents.html

J

Jaume

igualada

18 de febrer 2010.22:27h

Respondre

El termini d’informació pública del nou POUM segons la llei és de 30 dies, però s’ha ampliat a 45 dies per facilitar la participació. Hi ha qui troba a faltar els temps on els plans generals... Llegir més es feien entre ”amics”, al despatx d’algun constructor (potser un dels que bramen ara),.... Ara, hi ha partits que no volen ni escoltar la ciutadania, ni donar-los la possibilitat que s’expressin amb les al·legacions; si tant volen fer valer els drets dels propietaris per què no deixen que presentin al·legacions? Quina por tenen, que es descobreixi qui hi ha al darrera? O bloquejar un pla que saben no és bo pels interessos dels seus amics (i mentors)?

e

eRIC

Igualada

18 de febrer 2010.17:10h

Respondre

Igualada, pot ser imitada ...
http://twitter.com/OriolSola

E

Eduard

Igualada

18 de febrer 2010.15:07h

Respondre

Marisa, fas el mateix discurset que l’Aymamí: ”Si no feu tot el que proposem nosaltres no tindrem futur i tot el que surti malament serà sempre per culpa dels altres”.
Si per tu convertir el... Llegir més barri del Rec en un simple barri residencial més de qualsevol ciutat això ja denota com t’estimes aquest barri.

R

Ramon

Igualada

18 de febrer 2010.14:07h

Respondre

Marisa, estàs convidada a la festa pel Rec. dona’m 5 minuts i t’explico tot el que destrossa el POUM que van aprovar PSC, ICV i PP.

m

marisa

sant antoni de vilamajor

17 de febrer 2010.22:49h

Respondre

Jordi, Sant Antoni i no Sant Pere. De veritat que aquest POUM, tècnicament, i a expenses del seu desenvolupament, no malmet el vostre estimat barri del REC. No tens ni idea, perquè no pots... Llegir més tenir-la, de l’estima que li tinc. Però de la tècnica urbanística en tinc un poc de coneixement. Però si tu vols, també penso com tu... i així tots contents !!! Visca el carrilet!!

J

Jordi Ribaudí

igualada

17 de febrer 2010.20:55h

Respondre

Molt be Marisa !!! tens raó, arrasem el rec i despres que les excavadores fagin cap al centre historic de St. Pere de Vilamajor i arrasem-lo també per fer-hi blocs de pisos.

J

Joan M.T.

Igualada

17 de febrer 2010.20:34h

Respondre

POUM aclariments:

1) el POUM no expropia RES de RES, ni té afectacions normatives.
2) El catàleg de béns protegits augmenta, respectant aquells que ja existien.
3) La retirada del POUM suposa un... Llegir més de nou com a mínim fins el 2015.

E

E.Dalmases

Igualada

17 de febrer 2010.18:33h

Respondre

Em fa pena (per dir-ho finament) veure com amb els meus diners (via impostos) es paga una televisió com ConcaTV que, vista l’entrevista d’ahir al Sr.Aymamí i les notícies que emet de cada dia,... Llegir més només serveix per enaltir les bones accions de l’Ajunatment i en canvi en silencia la mala gestió.
Cal dir les coses clares i no caure en el corporativisme periodístic.

Gràcies

m

marisa

sant antoni de vilamajor

17 de febrer 2010.18:03h

Respondre

Això d’amics del Rec em sembla una patranya !!! El Poum no es carrega el REC. Segurament algun especialista que hi entengui us ho podria explicar. Caldria que us posessiu en bones mans. I sobretot... Llegir més guardeu energies pel carrilet i per l’aeroport que de ben segur si es fan bé us podran donar llocs de treball.. Ara és el més important i deixeu-vos de patranyes amics!!! ànims des de Sant Antoni

P

Pau

Igualada

17 de febrer 2010.14:59h

Respondre

A part dels de l’Entesa x Igualada (i no tots) existeix algú que estigui a favor d’aquest POUM ?
Apa, 500.000 euros més llençats a la basura !

X

Xavi M.

17 de febrer 2010.13:31h

Respondre

Properes activitats dels Amics del Rec:

20/02/2010 23h
FESTA PEL REC
Lloc: L’Adoberia

27/02/10 11h
CARPA A CAL FONT
Recollida de... Llegir més signatures

http://www.adoberia.org/
http://www.adoberia.org/rehabilitacio-de-ladoberia/

J

Jordi

Igualada

17 de febrer 2010.12:48h

Respondre

Salvem la història industrial igualadina !
www.amicsdelrec.org

FESTA DEL REC: Dissabte 20 de febrer (de 19:30 a 00:00) a l’Adoberia.
http://es-la.facebook.com/event.php?eid=477183475436

j

josep

igualada

17 de febrer 2010.12:10h

Respondre

En josep del comentari 3 apunta que el PP (”no ens en podem fiar) i CiU ”(te tanta pressa a llançar un POUM”) volen aprofitar-se de les mancances del POUM, i potser té raó. Deixeu-me afegir,... Llegir més que el senyor Aymamí ultilitza la seva posició d’Alcalde per dir irresponsables als que no veuen gens clar aquest POUM (tant si són persones, associacions o polítitcs), quan si l’actual POUM ha arribart a aquest punt d’incertesa és essencialment degut a la seva irresponsabilitat de tirar pel dret sense recollir les demandes ciutadanes abans de res.

j

josep

igualada

17 de febrer 2010.10:35h

Respondre

Tothom que està preparant al·legacions que no pari si us plau, no ens podem fiar del pp que pot tornar a posar-se d’acord amb l’Aymamí i votar que sí, i llavors hem perdut tot aquest temps.... Llegir més Si jo sóc un constructor i vull contruïr pisos al rec tiraré ara l’adoberia a terra, el poum no s’aprova però jo ja he vist per on van les coses i em puc avançar. Un POUM és necessari, però no aquest, escoltem el poble amb les alegacions, allarguem terminis i millorem-l’ho, ens hem de preguntar perquè el senyor Marc Castells té tanta pressa a llençar un POUM que ha valgut tants diners,

T

Toni

Igualada

17 de febrer 2010.09:03h

Respondre

Ara al Pp li falta temps per retreure coses, però el què haurà de fer és explicar el seu canvi de vot: de votar a favor del POUM a demanar-ne ara la retirada.
I l’Entesa a rebaixar... Llegir més prepotència, que estan en minoria...

J

Josep E

Igualada

17 de febrer 2010.07:13h

Respondre

L’Aymamí molt valent no és...
Hi havia periodista? era un míting electoral de l’Entesa? i ja per reblar el clau, al final el periodista li va ”donar un minut” per a que expliqués les... Llegir més bondats del POUM, com en plena campanya electoral. ”un minut per a demanar el vot”. Molt fluix Aymamí. Cap argument interessant a favor del POUM. Decepcionat.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.