Etiquetes als primers anys de vida o com potenciar els nostres somnis.

Quantes vegades hem deixat de fer alguna cosa perquè ens sembla que “no podem” o perquè ens han dit des de petits que “fer això o allò no et donarà de menjar”, “no pots fer això perquè tu no vals per a això”, ” no parlis, faràs el ridícul”, “no sortirà bé”. Al llarg del dia, utilitzem moltíssimes frases en el nostre “diàleg intern” que hem interioritzat en aquests primers anys. Aquests diàlegs, aquestes paraules que ens diem a nosaltres mateixos abans o durant una activitat, poden impulsar o frenar la nostra conducta. Ser conscients del què ens diem interiorment i de com ens ho diem, determina els nostres sentiments i el nostre comportament.

Efectivament, és en els primers anys de la nostra vida quan som més permeables als missatges, comportaments i actituds que observem al nostre voltant, a través dels nostres pares, familiars, professors, … i mitjans de comunicació; aquests primers anys determinen, en part, aquests diàlegs interns. I diem, en part, perquè, encara que és veritat que, amb el temps moltes d’aquestes creences canvien gairebé sense adonar-nos (no és el mateix la “bellesa” per a un adolescent que per a una persona que ha complert els 40 anys, per citar un exemple), també és cert que les podem canviar a voluntat, i això justament és el que ens permet lluitar pel que somiem i aconseguir-ho.

Llegeix tot l'article al meu bloc Kaizen Singular

Autora del text: Roser Claramunt, psicòloga-coach

roserclaramunt@kaizensingular.com

Si t'ha agradat l'article, escriu un comentari o comparteix-lo.

Si ho prefereixes, pots subsciure't gratuïtament al bloc de Kaizen Singular

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.