7 llibres inspiradors per a la tauleta de nit

Per primera vegada, aquest any per Sant Jordi, hi ha hagut persones que m'han demanat, virtualment o personalment, que els recomanés un llibre sobre les emocions.

Acostumo a ser jo qui proposo llibres per llegir a les formacions que imparteixo o als processos de coaching

La veritat és que m'ha fet molta il·lusió que ara fos al revés. Aquesta mostra de confiança és un regal magnífic.

Potser mai hi havia hagut tant d'interès com actualment per les emocions... tenim una herència molt racional. Històricament s'han separat les emocions de la raó i del cos. Cada vegada hi ha més proves científiques que corroboren que tot està interrelacionat.  I entendre com funcionen les nostres emocions i el nostre pensament, així com de l'impacte que tenen sobre la part corporal, ens dóna pistes a l'hora d'actuar i de relacionar-nos. 

La llista és immensa. Els que avui us recomano aquí, són només alguns dels meus favorits.  Espero, us inspirin tant com a mi. 

L’home a la recerca del sentit, de Vicktor Frankl.
Les paraules del doctor Frankl (presoner en camp de concentració) ens parlen sobre la capacitat humana de transcendir les seves dificultats i descobrir el seu sentit en la vida. També ens parla de la dignitat i de la importància de l’actitud davant situacions adverses.

La bona sort, claus de la prosperitat, de Fernando Trías de Bes i Àlex Rovira.
A través d’una llegenda, es desvetllen les claus de la Bona Sort i la prosperitat tant per a la vida com per als negocis. Sobre com crear les circumstàncies per aconseguir la Bona Sort.

“Encuentra tu elemento”, de Ken Robinson.
Del mateix autor de l’Element, en aquest cas, proposa eines i exercicis per reconèixer quatre ingredients per a la cerca del teu Element (allò en el que tens habilitats i a més a més, t’apassiona): les aptituds, les passions, les actituds i la creació d’oportunitats.

“Aprendiendo de los mejores”, de Francisco Alcaide.
Recopilació intel·ligent d’idees, filosofies i pensaments de personatges influents de diferents àmbits: empresarial, educació, humanistes, filòsofs, pensadors, gestió de persones, etc. Com indica el seu títol, un llibre per aprendre dels millors.

“El poder del ahora”, de Eckhard Tolle.
Imprescindible i centrat en el poder de l’ara i del moment present com a forma d’aconseguir la pau espiritual, i aconseguir amb això, un desenvolupament interior que ens condueixi cap a la plenitud.

“Mindfulness en la vida cotidiana”, Jon Kabat-Zinn.
L’atenció plena se situa en el cor de la meditació budista, però la seva essència és universal i té contrastats beneficis per a qualsevol persona. Un llibre per aprendre a practicar la meditació i desenvolupar l’atenció plena durant les nostres activitats diàries.

“Pensar rápido, pensar despacio”, de Daniel Kahneman.
Imprescindible si vols conèixer com penses, i el seu impacte en el teu benestar i conducta. Proposa com podem millorar la nostra vida, millorant la qualitat dels nostres pensaments limitants.

Sóc de les que penso que amb llegir no n'hi ha prou. I et convido que si llegeixes algun d'aquests llibres o altres, comencis per fer petits canvis. No cal fer-ne molts. Escull-ne un i observes què passa.  Com va dir Einstein, "Si vols resultats diferents, fes les coses de forma diferent"”.

 

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.