TORNAR

Els grups escolars confinats baixen a 15

Espai patrocinat per

Salut
Dimecres, 3 març 2021. 11:43. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Coincidint amb la baixada dels principals indicadors de la COVID-19, l’impacte de la pandèmia en els centres educatius de l’Anoia també està experimentant un lleuger descens. Aquesta darrera setmana s’ha passat de 22 grups i 512 persones confinades a 15 i 342 respectivament. El risc de rebrot baixa a 154 a l’Anoia, on la velocitat de transmissió de la malaltia, l’Rt, se situa en 0,65.

Els principals indicadors de seguiment de la pandèmia estan baixant els darrers dies a l’Anoia, seguint la mateixa tònica que a Catalunya. Avui, segons el darrer balanç del Departament de Salut, el risc de rebrot baixa fins a 0,65 al conjunt de la comarca, i a 0,68 a Igualada. La velocitat de propagació de la COVID-19 a Catalunya, l’Rt, també baixa: se situa en 154 a l’Anoia i en 130 a la capital. A Catalunya, l'Rt, baixa dues centèsimes i se situa en 0,92; també disminueix 6 punts el risc de rebrot, fins a 224.

Baixa la incidència als centres educatius

Paral·lelament, també baixa el nombre de grups i persones confinades als centres educatius de l’Anoia. Si fa una setmana es registraven 22 grups i 512 persones confinades, segons l’actualització d’aquest dimecres feta pel departament d’Educació, avui els grups confinats són 15 i les persones aïllades, entre alumnes, docents i altres professionals dels centres, baixa fins a 342.

El centre més afectat és l’Institut de Montbui, amb cinc grups i 120 persones confinades, seguit per l’Institut Alexandre de Riquer, de Calaf, amb quatre grups i 79 confinats. Hi ha sis centres amb un grup confinat: l’escola Antoni Gaudí, de Montbui; l’Institut de Masquefa; i l’Institut Badia i Margarit, l’Institut Milà i Fontanals, l’Institut Pere Vives Vich i la Mare del Diví Pastor, d’Igualada.

L'Institut de Montbui i l'escola Antoni Gaudí, al fons (TCM)

Des de l’inici de la pandèmia, segons dades del departament de Salut, s’han registrat 8.318 casos positius i 603 defuncions per COVID-19 a l’Anoia. A l’Hospital Universitari d’Igualada hi ha 37 malalts positius ingressats a planta i set a l’UCI del centre, tres menys que ahir.

Les dades dels casos COVID-19 als centres educatius s'obtenen del buidatge de les dades que cada centre introdueix a l'aplicació Traçacovid. Aquesta aplicació dona suport als ​centres educatius en el marc del Protocol de casos COVID-19 als centres educatius​​. El Departament d'Educació les actualitza diàriament a través del seu portal. La darrera actualització és dimarts 2 de febrer. 

CONSULTA AQUÍ LES DADES I GRÀFICS DE L'EVOLUCIÓ, DIA A DIA, DE LA COVID-19 A IGUALADA I L'ANOIA


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.