TORNAR

L’ICS incorpora cinc gestors COVID a l’Anoia

Espai patrocinat per

El reforç a l’Atenció Primària s’emmarca en una actuació on s’han incorporat dinou gestors a tota la Catalunya Central

Salut
Dimecres, 5 agost 2020. 11:08. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L’experiència acumulada durant els darrers mesos de pandèmia ha posat de manifest la importància cabdal de la detecció precoç de les persones amb COVID-19, del seu correcte  aïllament i de la ràpida  identificació i aïllament  dels  seus  contactes estrets. Amb  el desconfinament progressiu i la represa de les activitats, s’han ampliat els contactes  socials i per tant els riscos de contagi, així com l’augment del nombre de contactes dels positius i la seva dificultat de detecció.

PUBLICITAT

L’Institut  Català  de  la  Salut  a  la  Catalunya  Central  ha  incorporat  un  equip  de  dinou gestors COVID a l’Atenció Primària: 5 a l’Anoia, 5 més a Osona i  9 a les comarques del Bages i el Berguedà.
Així, l’Atenció  Primària del territori podrà fer els estudis de contactes amb l’avantatge de fer-ho al mateix moment de la sospita diagnòstica, en la proximitat del domicili i dins l’Equip d’Atenció Primària (EAP) de referència del pacient que és qui té el coneixement, tant de la persona com del seu entorn.
Les funcions dels gestors COVID passen pel rastreig exhaustiu de contactes des de la proximitat al lloc de diagnòstic en què comença en sortir de la consulta del metge o  metgessa que hagi fet el diagnòstic de possible patologia per coronavirus. També donen informació acurada al pacient de tot el procés assistencial COVID -com i quan es rebrà  el resultat de la prova, mesures d’aïllament necessàries, seguiment baixa laboral, resolució de dubtes i explicació de circuits-. Els gestors COVID també identifiquen situacions de risc associades a la patologia com poden ser la sobreocupació del domicili, gent gran vulnerable, professionals amb molts contactes laborals, monitoratge de casals, reunions de feina o oci prèvies al contagi i mantenen una coordinació constant amb els professionals de l’equip d’atenció primària corresponent. En paral·lel, formen part de la xarxa de coordinació territorial i del sistema per detectar i solucionar incidències o dubtes del circuit assistencial.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.