TORNAR

Vallbona d'Anoia millora el servei de desfribil·ladors al municipi

Espai patrocinat per

L’ajuntament ha modificat la concessió del servei de manteniment dels DEA a l’empresa concessionària després de la darrera revisió feta a les unitats del municipi.

Salut
Diumenge, 5 juliol 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Després de realitzar una revisió als 6 aparells Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA) que hi ha en espais públics del municipi, i constatar que hi havia certes mancances, l'ajuntament vallbonenc ha decidit modificar el contracte de manteniment establert amb l’empresa de serveis de cardioprotecció Cardiosos. 

PUBLICITAT

Concretament, de la revisió es va constatar que dels 6 aparells, 5 no presentaven cap contracte de manteniment. Per aquest motiu, 2 desfibril·ladors "no eren operatius pel fet que la bateria estava caducada i en 4 unitats, els elèctrodes estaven també caducats. D'altra banda, la unitat DEA de l'escola Josep Masclans no presentava els elèctrodes pediàtrics específics necessaris en cas d'emergència per a nens i nenes de fins a 8 anys" han explicat des del consistori vallbonenc.

En aquesta modificació també es contempla el redisseny de les ubicacions dels aparells. Així, "la unitat que fins ara estava a l'interior del pavelló poliesportiu Antoni Casas Ferrer es col·locarà a la zona dels barris de la Pedrera i Vallbonica. El reordenament es fa per dos motius principals: d'una banda, l'equipament esportiu ja té un desfibril·lador a l'aire lliure i de fàcil accés situat al costat del bar del complex esportiu. De l'altra, el fet que la unitat DEA es trobés a l'interior del recinte, amb la consegüent manca d'accés a l'equipament mèdic, ja que la major part del dia el poliesportiu està tancat, ha fet que l'actual govern el ressituï en una zona pública dels barris esmentats, els quals no estaven coberts pel servei de cardioprotecció", han explicat des de l'ajuntament, afegint que "al llarg d'aquest 2020 i el pròxim 2021 es treballarà perquè tots els aparells siguin calefactables i en cas d'emergència es connectin directament al 112, per tal de millorar-ne el servei. I al llarg dels mesos següents s'iniciaran formacions específiques d'assistència al personal laboral de l'ajuntament, la Llar d'Infants, l'escola Josep Masclans, l'Institut Públic i els veïns del poble, per tal que qualsevol persona pugui utilitzar les unitats DEA en cas de necessitat."

Aquesta modificació de la concessió amb els serveis de cardioprotecció de Cardiosos, segons l'Ajuntament de Vallbona d'Anoia, ha suposat la cobertura del manteniment de les 6 unitats DEA de Vallbona d'Anoia per un valor de 1.800 euros anuals més IVA, 1.000 euros menys que el cost de l'anterior concessió i que suposarà un estalvi d'un 30% anual. Malgrat tota la situació, què n'ha tret de positiu d'aquesta crisi?


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.