TORNAR
PUBLICITAT

La Unitat de Dermatologia de l'Hospital promou la campanya '"Euromelanoma" 2020

Espai patrocinat per

La iniciativa d’enguany de protecció contra el càncer de pell es vehicula també a través d’una web de contes

Salut
Dissabte, 27 juny 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La incidència del coronavirus i el confinament ha alterat els hàbits de la població durant aquesta primavera, com també el desenvolupament de les activitats a l'aire lliure. Els dermatòlegs llancen un crit d'alerta davant els riscos de la radiació solar.

PUBLICITAT

Després d'una "primavera confinada", es viu el primer estiu de la COVID19, el moment de l'any en el qual els dies són més llargs i el sol més intens. La Unitat de Dermatologia de l'Hospital recorda que "la nostra pell també ha estat confinada molt de temps, sense pràcticament estar exposada al sol en molts casos i això farà que sigui molt més vulnerable als seus efectes." Per això, els especialistes del centre anoienc, juntament amb la "Campaña euromelanoma" -que organitza la Fundación Piel Sana- fan un esforç per la promoció d'hàbits saludables.

És una alerta per prevenir el càncer de pell, "una patologia crònica i molt freqüent que tot i la pandèmia, no ha deixat de ser-hi." La iniciativa del 2020 es diu "Cuentos Lunares" que engloba la creació d'una web (cuentoslunares.es), on es pot trobar informació sobre el càncer de pell (incidència, signes de sospita, mesures de fotoprotecció...) i un concurs on es pot participar escrivint contes o poemes lliures vinculats amb la pell.


El missatge és "si el Sol passa a l'acció, protegeix la pell. Si veus la lluna plena, és el moment de l'autoexploració mensual de la teva pell." Enguany, per les circumstàncies, no es posa en marxa la setmana de l'exploració de la pell, que es feia cada any en aquesta època i que ens donava l'oportunitat d'explorar la pell dels pacients per part dels professionals experts en el tema. Amb tot, la fotoprotecció i l'autoexploració són les dues eines més potents enfront del càncer de pell, un càncer que es pot prevenir i tractar en la majoria de casos si es detecta a temps.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.