TORNAR

Marc Castells: "Estem a punt d'entrar a la setmana clau"

Espai patrocinat per

Darrers preparatius al pavelló de bàsquet per acollir un possible hospital de campanya

Salut
Diumenge, 29 març 2020. 11:50. Toni Cortès Minguet.
D'un cop d'ull

"Setmana clau". Així ha definit el batlle d'Igualada, Marc Castells, els pròxims dies i la seva importància per a fer front al covid-19 a la Conca d'Òdena, que fa més de dues setmanes que es troba en confinament. Els batlles i batllesses de la Conca d'Òdena, Castells, TrucharteSayavera i Juárez, en coordinació amb l'Hospital d'Igualada, l'Atenció Primària, Creu Roja, policies locals i altres professionals procuren, en aquesta lluita, anar un pas per endavant. Per aquest motiu, i a l'espera de poder tenir la clau de l'edifici de l'antiga Mútua, aquest diumenge estan preparant els darrers detalls per habilitar un hospital de campanya al pavelló de bàsquet de les Comes.

PUBLICITAT

El nou espai, amb una capacitat per a un centenar de llits, estarà a disposició a partir d'aquest dilluns. S'ha escollit la pista de bàsquet perquè "té calefacció radial". L'adequació d'aquest equipament esportiu com a possible hospital de campanya, a causa de la saturació de l'Hospital d'Igualada, s'ha fet en un temps rècord, i s'ha fet amb el suport d'entitats que tenen una àmplia trajectòria i en experiència en crisis humanitàries, com Metges Sense Fronteres, Creu Roja i Bombers, sense haver de recórrer als militars espanyols, i en coordinació amb els professionals de l'Hospital d'Igualada, Atenció Primària i ajuntaments.

Foto: Carles Ramos @carlesramos Foto: Carles Ramos @carlesramos

Aquest dissabte, en la seva habitual compareixença pública, Marc Castells avisava que la Conca d'Òdena està a punt d'entrar en una “setmana clau”, basant-se en les dades de morts i d'infectats, "que són molt dures" i en la veu dels experts científics, que adverteixen que la tendència de víctimes i contagis continuarà a l’alça. Tanmateix, i tot i estar davant d'una de les setmanes "més complicades" de la crisi, el batlle igualadí afegia que aquests dies també poden representar l’inici de “començar a veure llum al final del túnel”. Castells, en nom de totes les batllesses i batlles de la Conca d'Òdena, insisteix en "demanar prudència i compromís de la ciutadania, continuar amb el respecte de les mesures establertes, l’aïllament social i extremar les precaucions per tal de protegir la comunitat i contribuir a fer remetre el brot".

Foto: Carles Ramos @carlesramos Foto: Carles Ramos @carlesramos

 "Igualada, la Bergamo catalana"

Aquests darrers dies, Marc Castells ha mantingut contacte telefònic amb Giorgio Gori, sindaco de la ciutat de Bergamo, el municipi italià més colpejat pel covid-19. Castells ha explicat que “Igualada és la Bèrgam catalana. Si Igualada és l’espòiler de Catalunya, Bèrgam és l’espòiler d’Igualada”. Castells mantindrà fil directe amb el batlle italià amb l'objectiu de conèixer la seva experiència i poder fer millores en els protocols d’actuació dels dies vinents, tant trascendentals.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.