TORNAR

Òdena ajornarà dos mesos els impostos amb més càrregues, com l'IBI o les escombraries

Espai patrocinat per

Pel que fa al període per abonar l’impost de vehicles, s’allarga fins al juny

Salut
Dilluns, 13 abril 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Fa uns dies, els ajuntaments de la Conca ja feien públic en una compareixença conjunta, que hi hauria un ajornament dels tributs més importants. Ara, el consistori odenenc explicita quin serà el calendari fiscal nou, en un exercici marcat pel COVID19. 

PUBLICITAT

Per esponjar l'impacte que provocarà l'actual aturada econòmica a causa del confinament per la pandèmia del coronavirus, l'Ajuntament d'Òdena ha modificat el calendari fiscal per aquest 2020. Aquesta mesura ha fet que s'ajornin fins al setembre els pagaments no domiciliats i impostos de major càrrega fiscal es desplacin dos mesos en el calendari. La voluntat de l'equip de govern és facilitar el pagament de les famílies, comerciants i empreses, ja que a causa de la suspensió d'activitats no essencials i tancament de bona part del petit comerç pel decret de l'Estat d'Alarma, molts veïns i veïnes necessitaran ajornar o fraccionar les obligacions fiscals.

Així, el nou calendari fiscal preveu que la darrera data per al pagament voluntari dels tributs que tot seguit es detalla coincideixi amb el dia de cobrament per domiciliació bancària. D'aquesta forma, el període per a l'abonament voluntari de l'Impost de vehicles s'allargarà fins al 2 de juny. Les taxes de guals i del cementiri municipal es podran pagar del 4 de maig al 6 de juliol. I els càrrecs no domiciliats corresponents a l'Impost de béns immobles urbans (IBI), la Taxa de gestió de residus domèstics i la Taxa de residus comercials, també es podran abonar fins al 4 de setembre.

D'altra banda, les tres fraccions de l'Impost de Béns Immobles (IBI), de la Taxa de residus domèstics i de la Taxa de residus comercials es domiciliaran l'1 de juliol, l'1 de setembre i el 2 de novembre, respectivament. Ajornant així el primer pagament previst pel mes de maig, fins al mes de juliol. Finalment, l''Impost de béns immobles rústics i l'Impost de béns rústics construïts es podran abonar de forma voluntària, del 4 de setembre al 5 de novembre, mentre que l'Impost d'activitats econòmiques, del 18 de setembre al 18 de novembre.

Més informació sobre la COVID19


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.