TORNAR
PUBLICITAT

Una vuitantena de residents participen en el IV Curs de Cirurgia Endoscòpica a Igualada

Espai patrocinat per

El curs va ser inaugurat per la Consellera de Salut Alba Vergés

Salut
Diumenge, 29 setembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una vuitantena de residents de segon i tercer any de ginecologia van participar en la quarta edició del Curs de Cirurgia Endoscòpica, que es va dur a terme del 18 al 20 de setembre a l'Hospital d'Igualada, dirigit pel cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital d’Igualada, el Dr. Pere Brescó.

PUBLICITAT

El curs fou inaugurat per la Consellera de Salut, la igualadina Alba Vergés, que va destacar importància en la metodologia de la formació amb equips quirúrgics de simulació per a l’adquisició d’habilitats. La consellera va estar acompanyada pel gerent del Consorci Sanitari de l’Anoia, Dr. Ferran Garcia, el regidor d'Entorn Comunitari i Cooperació, Dr. Fermí Capdevila i el director del projecte, el Dr. Pere Brescó, cap del Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital d’Igualada i Director del la “Escuela Internacional de Endoscopia Ginecológica” amb seu a l’Hospital d’Igualada.

Des de l'Hospital d'Igualada han explicat que "les sessions formatives van alternar presentacions teòriques relacionades amb el tractament quirúrgic de diferents patologies (endometriosis, patologia uterina, disfuncions del sòl pelvià, oncologia) i tècniques quirúrgiques específiques per via laparoscòpica, així com retransmissió de cirurgies en directe amb la possibilitat de comunicació dels assistents amb els propis cirurgians durant la realització de la intervenció quirúrgica".

Els metges en formació van participar en simulacions pràctiques amb “pelvitrainer” que "permeten l’adquisició de les habilitats oculomanuals necessàries en les tècniques laparoscòpiques, amb la realització d’un examen (homologat a nivell europeu per la ESGE (societat europea d’endoscòpia)) que permet valorar objectivament les habilitats pròpies en relació a una extensa base de dades europea" segons han explicat des del centre.

El curs de residents neix d’una iniciativa de la secció d’Endoscòpia de la SEGO, amb l’objectiu de crear uns cursos, tots iguals, i en 5 regions diferents perquè tots els residents puguin assistir i poder donar una formació uniforme a tota Espanya a un preu molt reduït, facilitant així l’assistència.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.