TORNAR

El 2019 l'Anoia va ser la setzena comarca en accidents, però la tercera amb més morts

El 4,53% d’accidents de l’any passat a l’Anoia van ser mortals, la xifra més alta de la demarcació

societat
Dissabte, 21 novembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Per davant de l'Anoia, només hi havia el Barcelonès i el Baix Llobregat pel que fa a xifres absolutes de morts en accidents de trànsit. La suma de víctimes a la comarca equival a la de totes les altres comarques centrals.

El balanç del 2019 en accidents de trànsit a l'Anoia va ser especialment tràgic, amb 17 víctimes mortals, cinc de les quals en vies urbanes. Segons les xifres que ha fet públiques l'Idescat, l'Anoia va ser la tercera comarca amb més morts en aquests sinistres, només lleugerament per sota del Baix Llobregat, amb 18. Les estadístiques indiquen que les dues úniques comarques per sobre de l'Anoia són el Barcelonès i el Baix Llobregat, els dos territoris amb més població de Catalunya. Un balanç de pèrdues humanes alt amb relació als accidents. Tercera comarca amb més morts i la setzena amb més accidents. Al llarg d'aquells dotze mesos, a l'Anoia hi va haver 353 accidents registrats.

L'alta xifra d'accidents mortals a l'Anoia va superar la de totes les altres comarques de l'interior de Catalunya juntes. A les Comarques Centrals, Bages i Osona van registrar set i cinc accidents mortals, respectivament, mentre que el Solsonès dos i el Berguedà cap. En total van ser 14 accidents i 15 víctimes, mentre que a l'Anoia van ser 16 sinistres i 17 víctimes. El contrast amb el 2018 és notable: aquell any, a l'Anoia es van lamentar sis víctimes mortals a les carreteres, mentre que només a Osona van ser 14.

Amb relació a les dades de ferits, segons les dades que el Servei Català de Trànsit va facilitar a l'Idescat, es redueixen les diferències amb les altres comarques. De resultes dels 353 accidents, hi va haver 24 ferits greus i 445 de lleus. El percentatge de morts amb relació als accidents és el més gran de la demarcació de Barcelona. El 4,53% de víctimes dels accidents van ser mortals. Ara bé, comarques veïnes com la Segarra o la Conca de Barberà van tenir percentatges superiors. La pitjor dada percentual, la Terra Alta: de 30 accidents, tres van ser mortals.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.