TORNAR

Els agents municipals de Calaf tindran un vehicle elèctric

L’actual vehicle dels vigilants, un Opel Corsa, es mantindrà com a reforç

societat
Divendres, 8 juny 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El consistori calafí ha aprovat l'autorització de la compra d'un vehicle elèctric Nissan LEAF i el seu punt de càrrega vinculat. Un cotxe 100% elèctric per als vigilants municipals.

A través del sistema de compra agregada de l'Associació Catalana de Municipis, Calaf incorporarà un vehicle elèctric a la seva flota. En concret, l'utilitzaran els seus vigilants municipals. La vila es va adherir el 2012 al sistema d'adquisició centralitzada destinada als ens locals i des del gener de 2018 es va adherir al marc de mobilitat sostenible que promou aquest tipus d'adquisicions. El cost serà de 30.835,66 euros i representarà un conjunt d'avantatges respecte al vehicle convencional.

El model adquirit pel consistoriAquesta novetat, a nivell energètic, és un pas més per reduir la dependència energètica dels derivats del petroli. L'Ajuntament afirma que "afavorirà l'autoconsum i permetrà la integració de les energies renovables a la mobilitat". A més que, ambientalment, no generarà emissions ni partícules contaminants (PM10, NOx, CO i CO2), per la qual cosa es reduirà la contaminació i els problemes de salut pública. A més, també contribuirà a disminuir la contaminació acústica.

Per bé que s'admet que "econòmicament parlant, el cost d'adquisició d'un vehicle elèctric és superior al convencional", apunten que tant el manteniment com el cost de l'energia és considerablement inferior, per la qual cosa, a llarg termini, el cost total serà inferior. L'actual cotxe dels vigilants municipals, un Opel Corsa del 2002, es mantindrà com a cotxe de reforç.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.