TORNAR

L'Ajuntament de Capellades demana que els veïns paguin els guals

Un 32% de les sortides de vehicles de la vila no paguen gual

societat
Divendres, 10 febrer 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquests dies els tècnics de l’Ajuntament de Capellades començaran a informar a totes les persones que tenen a casa seva una entrada de vehicles que han de pagar la corresponent taxa de gual.

Tal i com explica l’Alcalde de Capellades, Marcel·lí Martorell, 'aquesta és una de les taxes que més persones deixen de pagar, sobretot perquè el concepte ‘gual’ està molt mal entès. La majoria creu que un gual serveix per tal que no t’aparquin a la porta, però les ordenances no ho defineixen així'.

Els tècnics municipals han comptat que a tot el municipi hi ha 822 guals, dels quals només se’n paguen 269. Això vol dir que falta la placa a 553 entrades de vehicles. Aquests dies es repartiran unes cartes on s’informa d’aquesta situació i es demana a les persones que detallin un seguit de qüestions com ara la superfície útil del garatge.

L’Alcalde Martorell ha explicat que aquesta regularització dels guals és una de les primeres mesures que s’adoptaran des del seu govern per tal que tots els ciutadans tinguin les mateixes responsabilitats davant l’administració. Però n’hi haurà d’altres com ara la revisió dels comptadors d’aigua, que molts edificis sobretot antics no tenen.

De moment, en els propers dies es començarà, amb visites de la Policia Local i dels Tècnics d’Urbanisme, a regularitzar la taxes de guals.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.