TORNAR
PUBLICITAT

Antifrau envia un informe raonat a l'Ajuntament de Montbui sobre presumptes indemnitzacions indegudes de l'alcalde

Aquestes indemnitzacions que podrien no ajustar-se a la normativa s’haurien cobrat durant dos mandats i mig

societat
Dijous, 13 juny 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest organisme ja va investigar a Teo Romero per possibles irregularitats durant la seva etapa com a president del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. La Fiscalia va tancar fa uns mesos la instrucció i demana tres anys i mig de presó per l'alcalde montbuienc.

PUBLICITAT

L'Oficina Antifrau ha enviat a l'Ajuntament de Montbui un informe raonat que insta a que s'aclareixin possibles irregularitats en les indemnitzacions per assistència a reunions percebudes per l'alcalde Teo Romero (PSC) durant el mandat 2007-2011, el mandat 2011-2015 i part del mandat que ara expira. Aquest organisme ha confirmat a AnoiaDiari l'existència d'aquest informe raonat i la investigació que es duu a terme. Ara, l'Oficina Antifrau espera rebre resposta de l'Ajuntament sobre aquestes possibles irregularitats abans de tancar la investigació. 

L'oposició montbuienca i particulars van alertar en el seu moment a l'organisme de la possibilitat que les percepcions que rebia l'alcalde per les reunions (comissions, juntes de govern), d'una quantitat superior respecte a les dels seus companys de govern, no s'ajustessin a la legalitat. L'informe raonat indica una presumpta infracció de l'article 1.2 de la llei 53/1984 d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques. Es tractaria d'adequar-se a la normativa que indica que "s'ha de justificar i motivar" -segons el document d'Antifrau- la diferència de la quantitat en les percepcions econòmiques en els diferents òrgans municipals. 

Per part d'Antifrau es demana que es revisin els cobraments econòmics i -si fos necessari- es reintegrin les quantitats percebudes en excés. L'Oficina també demana aclariments sobre presumptes incompatibilitats per part d'altre personal de l'Ajuntament. Aquest organisme ja ha investigat anteriorment altres qüestions relacionades amb la gestió del batlle montbuienc.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.