TORNAR

Avui, projecció a Igualada de La Bohéme

Aquesta producció, transportada al voltant del 1930, cent anys després de l’original, és fresca i molt teatral.

societat
Divendres, 8 juliol 2016. 03:00. Clara Camins Vidal.
D'un cop d'ull

Avui projecció a Igualada de La Bohéme dins de les programacions de l'Anòlia i del Liceu a la Fresca. La Bohème és un dels símbols universals del gènere i es troba entre les òperes més representades al món, molt indicada per a acostar l'òpera fins i tot als menys coneixedors del gènere.

Avui el festival Anòlia d'Igualada oferirà, per segon any consecutiu una proposta dirigida als amants de l'òpera, emmarcada també dins del programa Liceu a la Fresca. A partir de les 22 hores, des de l'amfiteatre de l'Estació Vella, a l'aire lliure, gratuïtament i en pantalla gegant, es projectarà La Bohéme de Giacomo Puccini, interpretada des del Gran Teatre del Liceu. Aquesta iniciativa de projectar grans interpretacions de l'escenari barceloní en diferents municipis de la geografia catalana es va iniciar el passat estiu amb una molt bona acollida.

La Bohème és un dels símbols universals del gènere i es troba entre les òperes més representades al món. L'obra de Puccini consta de quatre actes, amb llibret de Giuseppe Giacosa i Luigi Illica, basat en Scènes de la vie bohème d'Henry Murger. Es va estrenar l'1 de febrer de 1896 al Teatro Regio de Torí, i va arribar al Liceu de Barcelona el 10 d'abril de 1898. A partir d'aleshores, el principal teatre català ha acollit un total de 257 interpretacions de La Bohème.

L'acció se situa al barri Llatí de París, centre de la vida bohèmia de poetes i artistes, que lluiten per obrir-se camí a la capital francesa. Quatre joves hi comparteixen unes miserables golfes, però les privacions i la gana no minven les seves ganes de viure, d'enamorar-se i de fruir amb alegria dels bons moments que se'ls presenten. Mimí i Rodolfo s'enamoren, però malgrat ser feliços junts, ell trenca la relació amb l'excusa del coqueteig de Mimí. La realitat, però, és que ella està molt malalta i se sent culpable perquè la seva vida austera l'ha fet empitjorar.

La Bohéme que es podrà veure avui a Igualada és una producció de l'English National Opera i la Cincinnati Opera amb l'Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu. Compta, entre altres, amb Eleonora Buratto en el paper de Mimí, Olga Kulchynska, guanyadora de l'edició 2015 del Concurs Tenor Viñas, interpretant Musetta i Saimir Pirgu fent de Rodolfo. La Direcció Musical és de Marc Piollet, la direcció d'Escena i Coreografia de Jonathan Miller i l'Escenografia i el Vestuari d'Isabella Bywater. Conxita Garcia dirigeix el cor i Òscar Boada el cor infantil.

La producció, transportada al voltant del 1930, cent anys després de l'original, és fresca, molt teatral i en un marc escenogràfic força tradicional, molt indicada per a la seva projecció i


1 Comentaris

A

Angel Soteras Largo

Capellades

8 de juliol 2016.08:49h

Respondre

És una gran iniciativa que des dels ajuntaments diversifiquem l’oferta cultural i fem accessible a tothom espectacles que difícilment es poden gaudir lluny de Barcelona i és d’agrair que des... Llegir més dels mitjans us en feu ressò.
Estaria bé, però, que ampliéssiu el focus i no us centréssiu exclusivament en Igualada. La Bohème es projectarà avui en força més municipis anoiencs (Capellades, Vilanova del Camí, els Hostalets de Pierola) on, a més, es fa per primera vegada i necessiten segurament més una empenteta per part vostra que Igualada, on ja és una proposta més consolidada.
Tot això dit, evidentment, des del més absolut respecte a la vostra llibertat de triar què comuniqueu i com ho feu. Sommolts els anoiencs que us seguim i si ho fem és evidentment perquè AnoiaDiari ens agrada. No preneu, doncs, aquest comentari com una crítica, sinó com un sugggeriment de millora.
Gràcies per la vostra feina diària i... ens veiem aquesta nit a l’òpera!
Àngel Soteras
Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Capellades

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.