TORNAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT

Càritas alerta que les llars catalanes que no tenen cap ingrés han passat del 8 al 23%

L’entitat ha anunciat que reconvertirà el rober d’Igualada

societat
Dilluns, 13 juliol 2020. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una cinquantena de persones van participar dijous passat 9 de juliol, al Seminari de Vic, a l''Assemblea anual de Càritas Diocesana de Vic, a la qual pertany l'Anoia. L'Assemblea va estar presidida per Mns. Romà Casanova, Bisbe i president de Càritas Diocesana de Vic, que va destacar que "S'agraeix la tasca de Càritas, que sempre manté la mà estesa a tothom". Referint-se a la situació actual, també va esmentar que "El virus que estem patint mata el cos, però el virus de la indiferència mata l'ànima". Entre altres, l'entitat va presentar algunes dades d'un estudi realitzat entre 1.000 famílies ateses per Càritas a Catalunya durant la crisi de la covid-19, del qual es desprèn que les llars que no tenen cap ingrés passen del 8 al 23%.

PUBLICITAT

Càritas va explicar que les ajudes aprovades pels governs espanyol i català "no arriben a totes les persones" i lamenten que des de l'entitat catòlica "no disposen de mitjans per atendre les necessitats dels nous pobres i dels pobres que s'han cronificat. Haurem de continuar treballant en xarxa amb els serveis socials, però l'administració haurà d'assumir la seva responsabilitat per atendre les persones", han reclamat.

Durant l'assemblea es van presentar algunes dades de l'estudi realitzat entre un miler de famílies catalanes. Entre altres, apunta que l'impacte de la crisi per la covid-19 ha provocat la caiguda del 33% dels ingressos a les llars analitzades, i que la taxa d'atur dels membres dels nuclis familiars atesos ha augmentat 21 punts, situant-se en el 68%. Les llars en situació de pobresa severa han augmentat 15 punts, i es passa del 50% al 65%, segons l'estudi esmentat.

En el marc de l'assemblea també es van explicar les accions realitzades i els projectes per a aquest any. En aquest paquet, es va anunciar que pròximament reconvertirà el rober d'Igualada. En les comarques de la diòcesi, que engloba l'Anoia-Segarra, Bages, Moianès, Ripollès i Osona, s'ha tirat endavant 34 projectes, 169 accions, s'han atès més de 5.000 persones, han col·laborat amb l'entitat 1.059 voluntaris i s'han contractat 53 persones. El 71% dels ingressos, que l'entitat considera "insuficients", provenen de fons privats. 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.