TORNAR
PUBLICITAT

CCOO presenta un recurs davant "les decisions preses al Consell Comarcal" en matèria laboral

El sindicat critica l’ens ”ja que hauria de ser un exemple en el respecte als drets de tothom”

societat
Dimarts, 27 abril 2021. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Desenes de treballadors i treballadores van ser la setmana passada en una protesta davant la seu de l'ens. Ara, el sindicat manifesta que "hi ha un desconeixement sobre el funcionament de les relacions laborals". 

En un comunicat emès aquest dilluns, el sindicat CCOO denuncia "els reiterats incompliments del conveni i l'actitud unilateral de la direcció del Consell Comarcal de l'Anoia, que ha ignorat de manera continuada la negociació amb les persones treballadores i amb els seus representants legals". Afegeixen que aquesta situació "va provocar la convocatòria d'una gran assemblea a les portes d'aquesta administració pública", el passat 20 d'abril, en senyal de protesta. La Federació de Serveis a la Ciutadania de la força sindical ha presentat un recurs contra els acords presos per l'ens en matèria laboral.

L'interior de l'ens comarcal, a la Plaça Sant Miquel d'IgualadaEl recurs es presenta "davant els constants incompliments tant del Conveni col·lectiu com de la normativa dels àmbits estatal i català sobre el dret a la negociació col·lectiva i, en general, sobre els drets laborals". Indiquen que "s'ha arribat a un punt en què es podria afirmar que el problema del Consell és la manca de formació i el desconeixement sobre el funcionament de les relacions laborals. Un exemple d'aquesta situació va ser l'aprovació d'unes bases de selecció que no es van negociar amb el comitè d'empresa, tal com obliga el conveni col·lectiu".

Apunten que "es va fer una proposta per impartir sessions de formació o de debat amb els equips tècnics i polítics sobre negociació col·lectiva, amb la idea de contribuir a evitar més conflictes i superar els problemes actuals". CCOO recorda al Consell Comarcal de l'Anoia que "ha de ser un exemple en el respecte als drets de tothom, també els del seu personal que, al cap i a la fi, són els autèntics actors en la prestació de serveis a la ciutadania de tota la comarca".

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.