TORNAR
PUBLICITAT

L'Ajuntament preveu continuar amb la recuperació de la Cotonera amb les obres a l'ala oest

societat
Dimarts, 27 abril 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El govern de Marc Castells apunta que "amb aquestes obres" es finalitzarà "la recuperació patrimonial" de l'emblemàtic edifici. L'Ajuntament estudiarà, un cop completada la reforma, els usos que es puguin conferir a l'edifici.

L'actual aspecte exterior de la CotoneraEl ple d'aquest dimarts ha de tractar l'acceptació d'una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat per continuar amb la rehabilitació de l'edifici de la Cotonera i l'aprovació inicial de les obres a l'ala oest. Es tracta d'una partida xifrada en 120.000 euros, que es destinarà a la consolidació de la torre situada a la banda de ponent, un dels tres cossos d'aquest edifici construït el 1840. Per l'execució de la rehabilitació d'aquesta torre, el govern de Junts també preveu la inclusió d'una partida als pressupostos municipals del 2022.

L'Ajuntament assenyala que "un cop es concloguin aquestes obres, haurem completat la recuperació patrimonial". I quedarà "pendent els usos que es puguin donar a l'edifici", que al llarg d'aquests anys ha acollit algunes exposicions, sobretot en el marc del Fine Art. Marc Castells comenta que "des que estem al govern hem anat consolidant l'edifici mica en mica, amb diferents obres" com "la reforma de l'escala interior" i de l'entrada principal.

Queda una altra reforma pendent: "l'edifici administratiu", l'espai semicircular que hi ha a la part esquerra de l'interior de la construcció, que cal acabar. L'alcalde afegeix que "s'anirà fent pas a pas, sempre intentant aconseguir subvencions d'altres institucions" i atenent a les prioritats de les inversions municipals. L'edifici de la Cotonera estava destinat, en un principi, per acollir l'Arxiu Comarcal, un centre cívic per al barri de Sant Agustí i el Museu de la Premsa de Catalunya -centrat en 'La Vanguardia'-, però degut al cost de tot el projecte, uns 20 milions, en plena recessió del 2008-2013, es va desestimar. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.