TORNAR
PUBLICITAT

La residència Pare Vilaseca estrena la millora i ampliació de la planta lila

S’han invertit 2,1 milions amb una reforma que aconsegueix espais més diàfans

societat
Dilluns, 26 abril 2021. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Després de gairebé vint mesos d'obres que han coincidit amb les complicacions de la pandèmia, ja s'ha conclós la reforma més ambiciosa d'aquest centre des que es va construir els anys 80. L'actuació també ha permès augmentar el nombre de places de la residència en set llits addicionals, i passen de 152 a 159. 

Aquest dilluns, el batlle d'Igualada i president del Consorci Sociosanitari (CSSI), Marc Castells, visitava la residència Pare Vilaseca. Aquest març finalitzava l'ampliació i reforma d'aquest centre vinculat al CSSI, objecte d'una inversió de 2,1 milions que han aportat la Diputació, la Fundació "la Caixa" i el mateix Consorci. Amb aquesta obra, la residència guanya més espai i "més versatilitat", un apunt en el que coincidien Castells i l'arquitecte que ha pilotat la reforma, Salvador Balcells. Aquest afegeix que "no és només una ampliació, es guanyen alguns llits, però sobretot es millora la qualitat de vida, hi ha més llum i més ventilació".

Unes obres "complicades" ja que van començar el setembre del 2019 i han coincidit amb els temps de la COVID-19. Segons l'arquitecte "calia tenir la màxima cura perquè la residència té persones vulnerables" i "ens hem pogut adaptar a aquesta situació". També celebra que malgrat aquestes dificultats, "no ens hem desviat del pressupost previst". Indica també que "és una obra que serà eficient en la despesa energètica".

Amb aquesta ampliació de la planta lila de la residència s'ha creat una nova unitat de psicogeriatria, s'han fet tres noves habitacions dobles a l'antiga sala d'actes, una sala per familiars i una sala d'estimulació cognitiva a la planta verda. Les noves habitacions compten amb grues de sostre, que faciliten la tasca del personal, ja que són més ergonòmiques, i donen mes seguretat als residents. 

Ja es va fer fa quatre anys la primera fase de les obres, que va suposar una inversió de 500.000 euros. Va consistir en la construcció de la Sala Teresa Mimó, una nova sala d'actes polivalent de 243 metres quadrats que va entrar en funcionament el desembre de 2017 i que permet disposar de molt més espai que la sala d'actes anterior, de 100 metres quadrats. 

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.