TORNAR
PUBLICITAT

El Consell posa en marxa el Grup de Promoció de la Salut mòbil

Amb l’objectiu de promocionar hàbits saludables entre el col·lectiu jove

societat
Dimarts, 25 juny 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Des de fa 7 anys, el Consell Comarcal de l'Anoia ofereix als ajuntaments de la comarca el servei Grup de Promoció de la Salut (GPS) Anoia Jove mòbil, que consisteix en una autocaravana que s'instal·la en els actes juvenils nocturs organitzats als municipis anoiencs que ho sol·licitin, amb l’objectiu de promocionar hàbits saludables entre el col·lectiu jove. 

Amb aquest servei mòbil, les professionals de Joventut del Consell Comarcal de l'Anoia informen sobre hàbits saludables i conductes responsables i segures, a més de proporcionar preservatius i alcoholímetres d’un sol ús de forma gratuïta. També duent a terme proves d’alcoholèmia digitals per prevenir l’ús del cotxe en estat d’embriaguesa.

L'autocaravana volta, des de fa set anys, per les festes d'estiu amb afluència de joves. Enguany es va posar en marxa el 8 de maig a Vallbona d’Anoia on va realitzar un centenar de proves d’alcolhèmia. A l’estand del servei, s’hi pot trobar un ampli material informatiu sobre qüestions com ara el consum responsable de substàncies, la prevenció de riscos en les relacions sexuals i la prevenció de riscos associats amb el consum i la conducció segura. 

El passat dissabte 15 de juny, es va realitzar la 3a edició de Festes de Qualitat, una formació dirigida a les entitats que organitzen esdeveniments als seus municipis (associacions juvenils, consells de joves, etc.), on es sensibilitza en la dispensació i el consum responsable d’alcohol i altres substàncies així com de festes lliures d’actituds sexistes. L’objectiu principal és apoderar els mateixos joves en qüestions de salut per tal que siguin ells mateixos els agents del canvi. La formació Festes de Qualitat, que enguany s’ha organitzat conjuntament amb l’àrea d’Igualtat i LGBTI de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, es va centrar en la gestió i  l’autogestió de Punts Liles, així com, en conèixer els protocols d’actuació per prevenir les violències masclistes en espais d’oci nocturn.

L’autocaravana GPS Anoia Jove visitarà en els dies vinents els municipis de La Pobla de Claramunt (21 de juny), La Torre de Claramunt (22 de juny), Masquefa (6 de juliol), Carme (12 de juliol), Sta. Margarida de Montbui (19 de juliol), Òdena (26 de juliol), La Llacuna (3 d’agost), Capellades (16 d’agost), Hostalets de Pierola (17 d’agost), Sant Martí de Tous (30 d’agost), Vilanova del Camí (30 i 31 d’agost), Piera (6 de setembre) i finalitzarà a Calaf (7 de setembre) donant cobertura a les respectives festes majors i altres esdeveniments populars.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.