TORNAR
PUBLICITAT

Les cooperatives escolars visiten Ig-nova

Escoles de més de 100 municipis participen del programa ’Cultura emprenedora a l’Escola’

societat
Dimarts, 11 febrer 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Més de 330 alumnes de vuit escoles d'Igualada participen a la iniciativa de cooperatives 'Cultura emprenedora a l'Escola' d'enguany. Aquestes cooperatives emergents van visitar la setmana passada el centre d'Ig-nova a Igualada, per conèixer el treball que desenvolupa l'Oficina d'Atenció Empresarial.

PUBLICITAT

Igualada reedita aquest curs el projecte 'Cultura emprenedora a l'Escola', impulsat per la Diputació de Barcelona, i que té com a objectiu promoure i fomentar la cultura emprenedora en el cicle superior de l'educació primària, per desenvolupar valors, hàbits i capacitats claus vinculades a l'emprenedoria. Enguany el programa es desenvolupa a Igualada a les escoles dels Maristes, Escolàpies, Acadèmia Igualada, Emili Vallès, Col·legi Monalco, Mare del Diví Pastor, Escola Pia i Gabriel Castellà i compta amb la participació de prop de 330 alumnes de 5è de primària.

Una de les visites de les escoles a l'Oficina d'Atenció EmpresarialA tota la demarcació són més de 9.500 alumnes de 235 centres educatius de 103 municipis. Hi ha la previsió que creïn un total de 400 cooperatives escolars. Les juntes o equips directius de les cooperatives 26 somnis i Maristes Arts and Crafts dels Maristes Igualada, Empreschool i Escooworld de les Escolàpies, Creative shop i Kids point de l'Acadèmia Igualada, Emili Venem de l'Emili Vallès, Monavets i Moncopins del col·legi Monalco, Fun Line de l'escola Mare del Diví Pastor, Creative pia i CP Pia de l'Escola Pia i Els caps creatius del Gabriel Castellà van visitar recentment les instal·lacions d'IG-Nova Tecnoespai.

En aquesta visites es van reunir amb la responsable de l'Oficina d'Atenció Empresarial, Raquel Garcia, amb qui van intercanviar impressions sobre el procés que havien seguit fins al moment per a la constitució de la cooperativa, l'elecció de l'equip directiu, el nom, així com el producte que elaboraran. També van presentar els estatuts i l'acta de constitució i van fer efectiva l'alta al registre de cooperatives.

També van fer una visita al tècnic d'assessorament empresarial de l'Ajuntament d'Igualada, Jordi Albareda, amb qui van comentar diferents aspectes sobre l'elecció del producte, la viabilitat, la venda, l'estudi de mercat, etc, tenint en compte que la majoria d'elles es troben en ple procés d'elecció i producció dels productes, la venda dels quals es realitzarà durant el mes de juny en un mercat, en el marc del FirAnoia. Aquest és el novè any de desenvolupament del projecte a la ciutat, en el marc del qual s'han registrat prop de 80 cooperatives escolars. El programa 'Cultura emprenedora a l'escola' està impulsat per la Diputació de Barcelona i coordinat, a nivell local, pels departaments d'Ensenyament i de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament d'Igualada.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.