TORNAR

Les empreses immobiliàries demanen accions "per frenar el deteriorament del centre d'Igualada"

El sector admet que ”hi ha una manca de pisos de lloguer”

societat
Diumenge, 30 maig 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les empreses immobiliàries valoren la iniciativa de l'Ajuntament "per donar un nou ús als baixos dels pisos", però també destaquen la necessitat de demanar un canvi d'ús dels àtics/golfes. El sector també es manifesta a favor d'ampliar el "sòl industrial". 

PUBLICITAT

Les empreses immobiliàries es trobaven recentment amb representants de la Unió Empresarial de l'Anoia. La reunió va girar entorn al problema de l'habitatge que arrossega la comarca, i especialment la Conca d'Òdena, especialment, per la manca d'habitatge, ja sigui de venda o de lloguer, així com també l'escassetat d'habitatges de lloguer social. A més, el sector va posar sobre la taula les diverses inquietuds que té la capital anoienca: la manca d'oferta d'habitatges, com per exemple, que no hi ha suficients pisos de lloguer; el fet que no es construeixin nous immobles; i la necessitat imperiosa i urgent d'augmentar el mercat d'habitatge; la rehabilitació del parc d'habitatges del nucli antic. Els representants del sector consideren que "cal treballar per frenar el deteriorament del centre d'Igualada".

En aquesta línia, van apuntar que els ajuts que acaba de publicar l'Ajuntament d'Igualada per a la rehabilitació de pisos buits per a destintar-los per a la borsa de lloguer social, és una acció positiva, però "no suficient" i per tant, consideren que calen més propostes per part de l'administració que promoguin l'habitatge i el comerç, un sector que ha quedat molt tocat per la pandèmia del coronavirus. Van afegir que "el fet de construir habitatges als baixos dels edificis i als espais sota coberta, permetria augmentar el parc immobiliari de la ciutat, especialment, per al lloguer".

Segons la UEA, "els i les professionals assistents van manifestar de forma unànime, la necessitat d'impulsar polítiques per crear ocupació i incentivar que s'instal·lin empreses al nostre territori". És "una necessitat imperiosa" crear "més sòl industrial a la Conca d'Òdena per atraure noves empreses. Actualment, no hi ha prou sòl disponible ni naus que s'adaptin a les necessitats de les empreses que volen ampliar les seves infraestructures o invertir al nostre territori".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.