TORNAR

Eudald Carbonell: ‘El sexe incrementa la sociabilitat’

L’antropòleg presenta aquest dilluns el seu nou llibre a Igualada

societat
Dilluns, 12 abril 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El sexe com una forma d’interacció, de sociabilitzar-nos. Aquesta és la tesi que defensa l’antropòleg i arqueòleg Eudald Carbonell, conegut per la seva dedicació a les investigacions i excavacions sobre la prehistòria, i a l’Anoia per dirigir els camps arqueològics que cada estiu descobreixen una mica més la importància de l’Abric Romaní.

El sexe social

L’antropòleg serà aquest dilluns a les 19.30 h a l’Ateneu Igualadí, presentant el seu nou llibre ‘El sexe social’. Carbonell ha explicat a anoiadiari•cat que la intenció és aplicar els seus conceptes teòrics a diverses àrees, i que una d’elles és el sexe, ‘que sempre lliguem a l’erotisme o la reproducció però que és una eina social importantíssima’. Segons Carbonell, ‘el sexe incrementa la sociabilitat’, és una forma d’interacció amb els altres i cal difondre’n la seva verdadera dimensió, que engloba aspectes psicològics, físics, econòmics...

A banda de publicar assajos com el que presentarà aquest dilluns a Igualada, Eudald Carbonell és reconegut mundialment per la seva tasca com a arqueòleg. Precisament dirigeix els camps arqueològics que tenen lloc cada estiu a l’Abric Romaní de Capellades. En aquest sentit, ha explicat que ‘de cara a aquest estiu, que ens acostem als trenta anys d’excavacions a l’Abric Romaní, estem preparant una sèrie de publicacions, tesis i tesines, que tindran molt d’impacte’. Sobre el futur projecte del Centre de Recerca i Museu dels Neandertals de Catalunya, Carbonell explica que s’ha anat avançant per aconseguir-ho, en primer lloc s’ha actuat en l’exterior i s’ha començat la museïtzació, ‘i ara el que toca és començar a construir el Museu’. L’arqueòleg diu que els projectes ja estan fets, i que espera que sigui una realitat abans de jubilar-se.

Visites l’Abric Romaní

Des de fa uns dies descobrir com era el món neandertal és ja més accessible gràcies a les visites al jaciment que s’ofereixen al públic en general. Una exposició introductòria, la projecció d’un audiovisual, l’explicació i la visualització del registre arqueològic i un taller de tir amb propulsor i de tir amb arc són les eines que s’han posat de moment en marxa per facilitar el coneixement sobre les societats neandertals que van viure en aquest indret fa entre 40.000 i 73.000 anys abans del present. Les visites es poden fer els dissabtes, diumenges i festius d’11.00 h a 15.00 h (guiada) i els dies laborables per a grups (cita prèvia). Per a més informació, es pot trucar al 93 801 28 50.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.