TORNAR

Un grup d'entitats locals demana que Calaf vetlli per la cohesió social i la convivència

Sol·licita a l'Ajuntament que faci una campanya anti-rumors per evitar l’estigmatització del col·lectiu immigrant

societat
Dijous, 28 juliol 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El manteniment de la cohesió social en l’actual marc de crisi econòmica i la contribució per combatre els rumors i les informacions no contrastades sobre l’impacte de les persones immigrants a la vila són les dues demandes que les 15 entitats locals van presentar a l'alcaldessa de l'Ajuntament de Calaf el passat 23 de juliol. El grup va afegir, a la carta entregada, un pack de recursos legals elaborat per SOS Racisme.

Representants de les diferents entitats a les portes de l'Ajuntament de Calaf el passat dissabte

Les entitats signants del manifest creuen que 'un ús irresponsable de determinats discursos que fomenten l’odi pot contribuir a deteriorar el clima de convivència en la nostra societat', i és per aquest motiu que aposten per 'refutar o confirmar un seguit de rumors que, a falta d’un discurs ratificat oficialment, alimenten la fabulació fent perillar la cohesió i la pau social'.

Entre els exemples proposats per contrarestar els rumors utilitzats, les diferents associacions creuen que 'donar a conèixer quins són els criteris pels quals s’atorguen les ajudes municipals, quin és el marc legal autonòmic que regeix els establiments comercials, o una aproximació estadística al perfil d’usuaris del Centre d’Assistència Primària de la Vila' tallarien les ales als discursos poc fonamentats que han agafat volada durant la darrera campanya electoral.

Albert Mateu, un membre de l'entitat Festa Menor, corrobora que l'objectiu de la carta és 'aconseguir que l'Ajuntament, amb el seu caràcter institucional i de servei públic, vetlli perquè la cohesió sigui real i desmenteixi certs rumors existents a Calaf'.

Les 15 entitats calafines signants del manifest entregat dissabte a l’Ajuntament són: Agrupament Escolta Alexandre de Riquer, Parròquia Sant Jaume, Associació Cultural Unu du Maiu, Associació de dinamització pedagògica El Polvorí, Comissió organitzadora de la Festa Menor, Unió Esportiva Calaf, Dards Calaf, Associació Ayvala, Comissió organitzadora del Carnaval, COMTCASE, Associació de dinamització socioambiental l’Arada, Viu.net, Associació Cultural Alwahda, Grup organitzador de la trobada multicultural i La Sitja.

El pack de SOS racisme

A més de les demandes presentades en el document, el manifest s’acompanya d’un dòssier de recursos legals elaborat per SOS Racisme Catalunya amb el nom de ‘Pack Anti-Incendis’. L’entrega d’aquest dossier a l’Alcaldessa constitueix una iniciativa de l’associació impulsada a nivell català amb el suport de desenes d’entitats que persegueix l’objectiu d’esdevenir 'eina de guia i ajuda davant de situacions de dubte o enfrontament'. Les entitats calafines signants creuen que pot servir d’ajuda al nou equip de govern davant situacions que es poden donar al consistori local arran la seva nova composició.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.