TORNAR

L'Hospital d'Igualada, el millor d'Espanya en atenció a la dona

El centre guanya aquest reconeixement per tercer any consecutiu

societat
Dijous, 27 octubre 2011. 12:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El 25 d’octubre va tenir lloc a Madrid la 12ena. Conferència d’Hospitals TOP 20, en el transcurs de la qual es van lliurar els premis als millors hospitals de l’Estat. D’entre 72 hospitals generals amb cirurgia de mama participants, l’Hospital d’Igualada s’ha situat per tercer any consecutiu el millor hospital en atenció a la dona.

PUBLICITAT

El programa TOP 20 és una iniciativa dirigida als hospitals que voluntariament i gratuïta desitgen participar en un procés de valoració objectiva de la seva tasca, basada en les dades quantitatives disponibles.

Aporta una metodologia simple i a la vegada molt rigurosa per identificar els millors resultats mitjançant un conjunt d’indicadors consolidats en l’avaluació dels hospitals.

D’aquesta forma, ofereix els patrons Benchmark de millor pràctica al sector hospitalari espanyol i reconeix la labor dels hospitals participants que presenten millors resultats en els indicadors utilitzats.

La informació obtinguta i el benchmarking segueixen sent un instrument molt valuós de suport i reconeixement dels resultats i a la vegada serveix per a la presa de decisions per millorar la qualitat assistencial en tots els àmbits.

L’Hospital d’Igualada, a banda de participar en diverses àrees clíniques en la que l’Àrea de la dona ha quedat en primer lloc, s’inclou en la categoria d’Hospitals Generals Mitjans (hospitals del mateix nivell de complexitat) i de l’activitat avaluada de tot l’any 2010, ha quedat en la posició 5 de 32 hospitals. L’any passat va quedar en la 6ena d’entre 28 centres.

Els indicadors que avaluen l’àrea d’atenció a la dona dels hospitals de nivell II que són els que realitzen cirurgia de mama són l’índex de complicacions, el de readmissions, la taxa de cessàries, el d’estades, l’índex de cirurgia sense ingrés, la taxa d’ingressos de prepart i la taxa de cirurgia laparoscòpica per procediment.

Tres anys al capdavant

Aquest és el tercer any que el centre queda en primera posició des de la primera edició del certàmen, l’any 2000. En aquella ocasió va quedar posicionat en el lloc núm. 1 dins de la seva categoria d’hospitals generals mitjans, d’entre 26 hospitals.

L’any 2001 va repetir la primera posició d’entre 24 hospitals i l’any 2002 el segon de 25. L’any següent, el 2003 va tornar a quedar en primera posició d’entre 27.

D’ençà que IASIST va començar a premiar en diferents especialitats seleccionades per la gran prevalença de les patologies, en centre igualadí va posar-se en primer lloc l’any 2004 en la categoria de l’àrea de Cirurgia digestiva.

Enguany, la classificació més destacada ha estat també la posició 21 de 89 hospitals en l’àrea de Respiratori, la 42 de 102 de l’Àrea de Traumatologia i Ortopèdia i la 10ena. de 103 a l’Àrea de Cirurgia digestiva.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.