TORNAR

Igualada cerca joves de fins a 35 anys per a un projecte pioner de masoveria urbana

societat
Dimarts, 7 setembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament apunta que "volem posar en contacte propietaris d'immobles que requereixen rehabilitacions amb persones que necessiten un habitatge i tenen els coneixements i el temps per fer les reformes". Es farà una formació inicial per aquells qui vulguin ser masovers.

La cooperativa Obrint Portes SCCL col·laborarà en el projecte de l'Ajuntament d'Igualada per encetar a finals d'any el primer projecte de masoveria urbana en clau social de la ciutat. Per aquest primer projecte, l'inici de les obres del qual està previst pel mes de novembre, es cerquen joves d'entre 18 i 35 anys amb necessitats d'accés a l'habitatge
per la figura de masovers.

L'objectiu és augmentar "el parc d'habitatges de lloguer assequible per persones joves a Igualada mitjançant la masoveria urbana com a forma alternativa d'accés a l'habitatge. Aquest model consisteix en un acord entre una part propietària d'un habitatge que requereix unes rehabilitacions per ser habitable, i una part masovera, les quals convenen una carència de lloguer per aquesta última a canvi de realitzar un seguit de millores a l'immoble".

Segons Carme Riera, primera tinent d'alcalde, el projecte neix amb la voluntat de posar en contacte propietaris d'immobles que requereixen rehabilitacions amb persones que necessiten un habitatge i tenen els coneixements i el temps per fer les reformes. D'aquesta manera, "els propietaris poden adequar i donar un nou ús als seus pisos per part dels masovers joves, que poden accedir a un habitatge i millorar-lo ells mateixos".

Els aspirants rebran una formació inicial bàsica per dur a terme les obres necessàries a l'habitatge i el seu posterior manteniment. Aquesta forma de rehabilitació és un valor afegit del projecte, ja que suposa una reducció de costos econòmics, la corresponsabilitat de realitzar millores del que serà el seu futur habitatge i l'aportació de nous coneixements en rehabilitació i manteniment que li reporta als joves masovers. La Cooperativa Obrint Portes és una entitat d'iniciativa social amb seu a Lleida però sorgida a Igualada. El seu objectiu és promoure el dret a un habitatge digne i assequible. Per dur-ho a terme, realitzen projectes de masoveria urbana en clau social amb persones amb dificultats d'accés a l'habitatge. Totes aquelles persones que estiguin interessades a conèixer més informació, poden enviar un correu a masoveriaurbanaigualada@gmail.com.


1 Comentaris

m

merc

13 de setembre 2021.14:22h

Respondre

El que haurien de fer és habitatge públic i no auqestes històries que acabes pagant lloguer igual amb les teves mans, després de 8 hores currant.
Volem esquenes dignes per poder anar vivint.... Llegir més Deixeu-nos viure en pisos, Marc.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.