TORNAR
PUBLICITAT

Igualada invertirà uns 50.000 euros en la reposició i manteniment d'arbres a la via pública

La Plaça de la Bomba, un dels indrets on se substitueixen tots els arbres a causa de la seva degradació

societat
Dijous, 16 febrer 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Es plantaran una setantena d'arbres nous enguany. S'actuarà especialment en els punts on han quedat més afectats per les ventades del darrer any.

PUBLICITAT

Igualada activarà aquestes properes setmanes el Pla de Reposició de l'Arbrat, ja dut a terme entre els anys 2001 i 2007 i que, des d'aleshores s'havia vist interromput. L'actuació significarà la reposició dels arbres que, per efectes de la climatologia, les malalties o la vellesa, han desaparegut i, a més, la substitució progressiva d'aquelles espècies considerades poc indicades en algunes ubicacions concretes. En punts concrets com la Plaça de la Bomba es faran neteges intensives després dels efectes de les ventades i es plantarà "una nova tipologia d'arbre" segons el segon tinent d'alcalde Jordi Pont. La inversió prevista és de 50.000 euros i també es farà la reposició del Parc del Trànsit, al carrer Gardènies, un altre punt molt perjudicat pels episodis de nevades i ventades dels
darrers anys. Es reposaran també arbres en altres punts de la ciutat, fins a arribar a una setantena de noves unitats al llarg d'aquest 2017.

El Passeig Verdaguer, un dels punts amb més concentració d'arbresÉs el cas per exemple, de plataners o oms plantats en voravies estretes, que acaben ocasionant molèsties a les terrasses dels habitatges i requereixen una despesa anual important en tasques d'esporga. A dia d'avui Igualada compta amb més de 30.000 arbres a la via pública, però s'han identificat 1.240 punts més on caldria replantar o substituir l'arbrat. 670 d'aquestes localitzacions corresponen al polígon industrial de Les Comes i 570 a zones residencials del conjunt de la ciutat, majoritàriament als districtes de Llevant i de Les Comes. Segons Pont, inicialment "es prioritzaran les àrees residencials per davant de les industrials a l'hora d'executar aquestes tasques". El polígon de Les Comes, mentrestant, està sent objecte els últims anys d'un pla de manteniment
específic centrat fonamentalment en les voreres i l'accessibilitat.

Enguany s'ha iniciat també un nou Pla d'Adequació dels Escocells. Els efectes de les pluges han degradat al llarg dels anys els clots a les voreres que rodegen les soques dels arbres. Això genera punts on s'acumula la brutícia i també possibles elements d'inseguretat per als vianants. En alguns casos, fins i tot queden al descobert els tubs del rec automàtic.

S'ha començat a actuar en desenes d'escocells, prioritzant en aquesta primera fase les vies principals i que habitualment concentren més trànsit de persones a peu, com el Passeig Verdaguer o l'Avinguda Barcelona, entre altres. Les primeres tasques, que s'estan enllestint aquest primer trimestre de 2017, consisteixen a reomplir amb sauló i reduir la fondària de 150 escocells.

L'actuació té lloc als sis districtes residencials de la ciutat, amb major incidència a Llevant, Les Comes i Pla de Sant Magí, els tres que més mancances presentaven, i en menor mesura a Centre, Sesoliveres i Pla de Sant Magí. La voluntat de l'Ajuntament, segons Jordi Pont, és enllestir aquest any l'inventari
d'escocells en els quals caldrà actuar i mantenir aquestes accions d'adequació els propers anys.

PUBLICITAT

2 Comentaris

J

Joanma

=ada

16 de febrer 2017.13:12h

Respondre

Diuen que es replantaran 70 arbres nous repartits per una part de la ciutat. Dons al Pla de la Massa ja ni ha mes de 70 arbres morts, i en canvi no es menciona enlloc. Com es nota que cap regidor... Llegir més volta per aquest sector. Es una vergonya.

i

igualadí

igualada

16 de febrer 2017.18:05h

Llegint be que clar que:

s’han identificat 1.240 punts més on caldria replantar o substituir l’arbrat. 670 d’aquestes localitzacions corresponen al polígon industrial de Les... Llegir més Comes i 570 a zones residencials del conjunt de la ciutat,

Segons Pont, inicialment ”es prioritzaran les àrees residencials per davant de les industrials a l’hora d’executar aquestes tasques”.

Per a mi, el Pla de la Massa és una zona residencial i per tant queda inclòs en aquets apartats

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.