TORNAR

Igualada pateix un ciberdelicte per dia

societat
Dilluns, 16 octubre 2023. 16:02. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La cibercriminalitat augmenta de forma generalitzada a conseqüència de l'evolució tecnològica de la nostra societat. Respecte al 2019, s'ha produït un augment del 48,5% dels ciberdelictes a Igualada.

Segons dades del Ministeri d'Interior, a Igualada s'ha patit més d'un atac de cibercriminalitat per dia aquest 2023. La cibercriminalitat és un conjunt de noves formes delictives que han aparegut a la nostra societat a conseqüència de l'auge de les tecnologies de la informació.

Des del gener fins al juny de 2023, la capital de l'Anoia registrava 215 delictes de cibercriminalitat. Dins d'aquests, 204 corresponen a estafes informàtiques, és a dir, estafes bancàries, de targetes de crèdit, etc, i 11 a altres ciberdelictes, els quals podrien ser, dins de la seva gran varietat, des de falsificacions o suplantacions d'identitat fins a delictes sexuals.

 

Si ho comparem amb les xifres del mateix període de l'any passat (2022), ja veiem un lleuger augment de ciberdelictes en aquest 2023. L'any passat se'n registraven 202, 13 delictes informàtics menys que enguany, el que suposa una pujada del 6%.

Segons les dades anuals d'anys anteriors, el 2022 es van produir un total de 401 ciberdelictes, que també correspon a més d'un delicte per dia. Un any abans se'n registraven 342 i l'any 2019 un total de 270. Aquesta variació suposa un augment del 48,5% de cibercriminalitat respecte al 2019.

Com veiem el gràfic, en tots els casos el tipus de delicte més recurrent és l'estafa informàtica. De fet, aquesta varietat és la que augmenta considerablement, mentre que els altres ciberdelictes han disminuït lleugerament.

Els delictes informàtics han augmentat de forma generalitzada a mesura que la societat ha anat evolucionant. Actualment, existeixen molts tipus de cibercriminalitat, ja que és una via difícil de detectar i de rastrejar. Les dades exposades en aquest article són les que Mossos d'Esquadra ha obtingut gràcies a denúncies o investigacions pròpies. Per tant, cal tenir en compte que molts dels delictes que es donen poden no ser detectats.


1 Comentaris

J

Josep Tardá Palau

IGUALADA

17 d'octubre 2023.09:43h

Respondre

Estaría be que poguesim saber concretament com ho fan..... el sistema que fan servir ... en un proper article, tenir l´informació de com ho fan, sería bo per protecció. Gracias

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.