TORNAR

Les indústries del polígon signen contra el POUM

Unes 40 empreses i els seus treballadors reclamaran així que es retiri el pla

societat
Dimarts, 23 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Quan només queda un dia per al ple extraordinari que ha de decidir el futur del POUM igualadí, el debat en el teixit socioeconòmic continua ben obert. Una quarantena d’indústries de les Comes presentaran aquest dimarts a l’Ajuntament una petició de suspensió del pla, subscrita per empresaris i també per treballadors. Per la seva banda, UGT afirma que ‘no és el millor moment per a reordenar el polígon’, i CCOO no veu malament una aposta pels serveis.

Les indústries de la zona de les Comes s’han mobilitzat en contra del POUM. Així, aquest dimarts s’entraran a l’Ajuntament d’Igualada una quarantena de peticions de retirada del pla, cada una corresponent a una empresa de la zona, subscrites pels empresaris però també pels treballadors. Segons explica Antonio Egea, gerent de l’empresa Tex51, ‘la conscienciació és tal que fins i tot s’ha pensat en la possibilitat de crear una associació de propietaris de les Comes, encara que això s'ha d'acabar de parlar’.

‘Cal el consens’

En aquesta línia es manifesta Severiano Duran, secretari general de CCOO a la comarca, que afirma que ‘Igualada necessita un POUM, i que tothom hauria de fer un esforç per arribar al consens’. Duran diu que entén la posició de l’Ajuntament, però que caldria planificar i establir les compensacions justes per als afectats. Sobre el canvi d’usos de les zones del polígon, Severiano Duran diu que ‘la tendència general és que els polígons deixen de ser industrials per passar a ser zones d’activitat econòmica’. Així, no veu malament la convivència dels serveis amb la indústria, i manifesta que això ‘no té per què repercutir en els llocs de treball, perquè serà una cosa gradual i, a més, els serveis i els equipaments també generen ocupació’. Duran s’ha mostrat favorable al creixement del sector terciari.

‘No és el millor moment’

Francesc Rica, secretari d’UGT Anoia, Alt Penedès i Garraf, és del parer que ‘la reordenació dels polígons sempre és un tema complicat, i més a Igualada, que té un terreny molt petit’. Rica diu que sempre ‘és temptador anar a cercar empreses de valor afegit, d’I+D, però que primer de tot cal tenir en compte les empreses que ja estan instal·lades al territori’. En aquest sentit, opina que amb la situació econòmica actual, ‘no és el millor moment per fer aquest tipus de reordenació’. Rica també ha parlat del sector adober, i ha dit que ‘s’hauria de fer tot el possible perquè es pugui mantenir aquesta activitat’. Així i tot, diu que el POUM no és l’únic problema d’aquest col·lectiu, ja que cal solucionar definitivament el tema de la depuradora i fer apostes per la modernització del sector.


7 Comentaris

M

Mari Paz

Igualada

23 de febrer 2010.22:54h

Respondre

Es bueno saber que CCOO apoya el ”sector terciari” y ve normal que la industria del Poligono desaparezca. Yo pensaba que estaban para defender mi puesto de trabajo.

A

Antoni

23 de febrer 2010.20:18h

Respondre

Benvolgut senyor Severiano Duran, secretari general de CCOO a la comarca,
Estic d’acord amb vostè en que no veiem malament la convivència dels serveis amb la indústria, però aquest POUM el que... Llegir més fa literalment es sacrificar unes empreses existents actualment amb els seus llocs de treball, per 6000 vivendes i alguns serveis, els que necessitarien una gran area residencial com aquesta. Per tant suposo que no esta al corrent de les modificacions que proposa aquest POUM perquè no el crec partidari de crear mes especulació immobiliària en contra de empreses que, amb dificultats importants en els temps actuals, creen riquesa a la nostra comarca. Els treballadors es mereixen tenir una millor informació de la que vostè exposa i ho dic sense ànim d’ofendre’l , cregui’m.

f

fox

Igualada

23 de febrer 2010.17:18h

Respondre

Com pot ser que aquest Ajuntament pensi que pot presentar EL POUM i que a tot-hom li estera be,es pot pensar que sigui tan ingenu!! que no sap que els Igualadins saben sumar i restar i de vegades... Llegir més dividir. Restem 1000 llocs de treball, Sumem paciència, i els afectats tenen que dividir el seu patrimoni, amb qui? amb l’ Ajuntament, perquè fagi un pla que queda molt bonic als papers i que no estat valorat per ningú, que realment li afecta. La meva avia deia que amb els teus cales o amb els meus quantes coses que feriam, hoiiii.

J

Joan

igualada

23 de febrer 2010.11:46h

Respondre

CCOO nomes es mou per subvencions i si no veu diners no es belluga. Defensa dels treballsors ? quina gracia !

P

Pere

IGUALADA

23 de febrer 2010.11:26h

Respondre

-Efectivament: No voler el POUM es ser conservador, és a dir, conservar el que és pugui.
El POUM, ara, en aquests temps tan difícils, es la ruïna.

h

hipo

igualada

23 de febrer 2010.08:28h

Respondre

si volem un POUM que no perjudiqui a ningu, que ho deixi tot com està, amb mantenir l’actual ja n’hi ha prou, no?
Per desfassat que estigui, ser conservador a igualada es lo que mola.

E

Ester Vich

Igualada

23 de febrer 2010.08:17h

Respondre

La indefinició de CCOO és espectacular. Hi ha en joc més de 2000 llocs de treball i encara no saben què dir.
Quina defensa dels llocs de treball!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.