TORNAR

La pista de gel d'Igualada tanca amb vora 7.000 visitants, la meitat de fora

El govern considera que és una aposta segura per portar gent a la capital anoienca

societat
Dimarts, 20 febrer 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El govern d'Igualada es mostra satisfet per les xifres d'ús de la pista de gel d'enguany, tot i una reducció d'un 27% dels visitants -van ser vora 9.500 l'any anterior- perquè es manté "la capacitat d'atracció a la ciutat". La regidora Patrícia Illa apunta que la xifra de persones de fora que acudeixen a la pista de gel són gairebé la meitat i que es van cedir 700 entrades gratuïtes a famílies amb dificultats econòmiques.

Un total de 6.877 persones van accedir a la pista de gel de Cal Font a Igualada, durant el mes i mig d'obertura d'aquest hivern 2017-2018. La xifra, inferior a altres edicions, s'ha reduït segons la regidora de Joventut de l'Ajuntament d'Igualada, Patrícia Illa, per factors com la implantació per aquestes dates d'altres pistes a comarques veïnes o per les "temperatures més altes respecte a altres edicions". La calor ha estat "un dels handicaps, la superfície es va desfer" remarca Illa, que considera que el format és vàlid encara. "Una mostra que funciona és que altres ciutats properes han posat la seva pista de gel, com és el cas de Manresa".

La pista de gel, una presència habitual cada Nadal a Cal FontPel que fa als usuaris, "un 47% no eren d'Igualada, sinó d'altres punts de la comarca o de Catalunya". Unes xifres que fan apuntar a la regidora que "la pista compleix la seva funció, és a dir, manté la capacitat d'atracció. És el que volem amb aquesta instal·lació i amb el centenar d'actes que es fan durant les festes en la programació oficial, que Igualada sigui capital, que vinguin a comprar als nostres comerços".

Aquest any no es va repetir la fórmula de campanya de descomptes amb els comerços, per petició d'aquests, tot i que "el sector ha aplaudit" la instal·lació de la pista i ve en positiu les diferents campanyes de dinamització que es fan actualment a Igualada al llarg de l'any. Illa té la convicció que el calendari d'un mes i mig de la pista -de principis de desembre a mitjans de gener- es mantindrà per harmonitzar amb les setmanes més potents de la iniciativa comercial a la ciutat, amb la campanya de Nadal i les primeres rebaixes.

L'Escorxador es mantindrà com a seu del Saló

Illa també referma que l'Escorxador serà per les festes del 2018-2019 la seu del Saló de la Infància per tercer any consecutiu. La regidora entén que "no hi ha cap altre espai al centre d'Igualada amb capacitat per acollir" aquest esdeveniment i que s'han millorat les condicions de l'edició anterior. Recorda que "el Saló aquest any ha millorat en afluència i sovint ha omplert" cosa que confirma l'aposta de l'Ajuntament.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.