TORNAR

La Pública d'Igualada organitza un concurs fotogràfic per la jornada de portes obertes

El concurs també és obert a Instagram, amb l’etiqueta #ObjectiuLaPublica

societat
Dijous, 27 febrer 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'entitat recentment constituïda que reuneix als diferents centres educatius de titularitat pública d'Igualada prepara la seva primera activitat. Un concurs fotogràfic  "per captar els valors intrínsecs de l'educació pública. #ObjectiuLaPublica".

PUBLICITAT

Aquest dissabte 29 de febrer comencen les jornades de portes obertes als centres públics d'Igualda. La Pública, la nova federació d'AMPAs de les escoles bressol municipals, escoles i instituts d'Igualada, proposa un concurs fotogràfic on es reflecteixi "el respecte, la diversitat, la igualtat, la inclusió, la imaginació, la descoberta, el compromís, l'amistat, l'alegria…". Que es reflecteixin "tots els valors intrínsecs de l'educació pública".

L'entitat convida el conjunt de famílies, alumnes i igualadins en general a apropar-se a cadascun dels centres, veure'ls des de tots els angles i participar al concurs: 'Objectiu: La Pública'. L'any passat un total de nou artistes i muralistes van realitzar una intervenció original durant les jornades de portes obertes; aquest any, la fotografia és la disciplina artística que adquirirà tot el protagonisme, en una iniciativa impulsada en col·laboració de l'Agrupació Fotogràfica d'Igualada (AFI).

El concurs s'obre tant als propis alumnes com les famílies, els professorat i els afeccionats a la fotografia en general. Tots són convidats a apropar-se als diferents recintes educatius que integren La Pública per captar-ne tota l'essència, i després enviar la seva participació a través d'un formulari que trobaran a la web de la federació (https://lapublicaigualada.wordpress.com). El concurs, que compta amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada, acceptarà imatges fins el 18 de març. Les fotografies guanyadores s'escolliran a partir dels criteris que determini una comissió d'experts de l'AFI, i es donaran a conèixer a partir del 30 de març.

Per incentivar la participació entre el conjunt de la comunitat educativa, hi haurà tres categories: Primària (per a nens i nenes de P-3 a 6è), Secundària (adreçat a joves d'ESO) i afeccionats a la fotografia en general (majors de 16 anys). La millor imatge de la categoria inicial rebrà un val per valor de 50 euros en material escolar; la de Secundària, un val per a material escolar per un import de 70 euros; i en la categoria adulta, un val per a material fotogràfic per un import de 100 euros. Les imatges guanyadores s'escolliran a partir dels criteris que determini una comissió d'experts de l'AFI, i es donaran a conèixer a partir de la setmana del 30 de març en el marc d'una exposició que es detallarà en el seu moment.

Es poden capturar les imatges mitjançant càmera digital o dispositiu mòbil i s'admetrà qualsevol tractament digital. Han de ser fetes dins dels recintes escolars els dies de portes obertes. Les fotografies hauran de ser inèdites, sense haver estat mai presentades ni premiades en cap altre concurs. En el cas dels participants menors de 14 anys, la inscripció haurà de ser feta pels seus pares o tutors (un d'ells). En el cas de fotografies en què hi apareguin persones amb detall, la captació de la imatge caldrà haver-la realitzat amb el seu consentiment i, en el cas que es tracti d'imatges de menors de 14 anys, amb la corresponent autorització paterna/materna. El concurs també és obert a instagram, amb l'etiqueta #ObjectiuLaPublica. La millor fotografia a xarxes des d'un punt de vista artístic també rebrà un premi, també de 50 euros en material escolar.

Centres d'escola bressol, primària i secundària

La Pública les associacions de famílies dels centres Badia i Margarit, Dolors Martí, Emili Vallès, l'Espígol, Gabriel Castellà, García Fossas, La Lluna, Pere Vives Vich i La Rosella. La voluntat de la nova entitat és la d'aplegar el conjunt d'AFAs i AMPAs de centres públics de la ciutat, tenint present que la realitat escolar d'Igualada va estretament lligada amb la del conjunt de la Conca d'Òdena.

Horaris

Les jornades de portes obertes es desplegaran a partir de dissabte 29. Aquest dia al matí, d'11 a 1, al Gabriel Castellà i a l'escola bressol l'Espígol; el dissabte 7 de març, d'11 a 1, a l'escola Dolors Martí, l'INS Pere Vives i a l'escola bressol la Rosella; el dilluns 9 de març, de 2/4 de 6 a 2/4 de 8 a l'INS Badia i Margarit; el dimecres 11, de 2/4 de 6 a 2/4 de 8 a l'Escola Emili Vallès i a l'INS Joan Mercader; el dissabte 14 de març, de 10 a 12, al Garcia Fossas i a la llar La Lluna; el mateix dia, d'11 a 1, a l'INS Badia i Margarit i al Ramon Castelltort. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.