TORNAR
PUBLICITAT

La Setmana de la Mobilitat Sostenible torna a Igualada amb diverses accions de conscienciació

De divendres 20 a diumenge 22, es restringirà el trànsit a carrers del centre d’Igualada

societat
Dimarts, 17 setembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En plena ebullició del debat sobre el canvi climàtic i les emissions de gasos que deterioren l'entorn, torna com cada setembre la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Les dates d'enguany, a Catalunya, del 16 al 22 de setembre.

El consistori d''Igualada s'adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat. Amb el lema 'Camina amb nosaltres', la iniciativa promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com la visualització dels canvis possibles en l'ús de l'espai públic, la millora de la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació. L'Ajuntament igualadí té marcades dues dates principals: primer, el divendres 20, amb autobusos urbans gratuïts durant la jornada; en segon terme, la prohibició de circular amb vehicles de motor pels carrers del centre el dies 20, 21 i 22 de setembre, entre les 10 i les 8.

La promoció de divendres reivindica el transport públic com a alternativa per als desplaçaments dins de la ciutat. Per viatger i en relació amb un cotxe particular, un autobús emet a l'atmosfera un 40% menys d'òxids de nitrogen, un 80% menys d'hidrocarburs, un 95% menys de CO i un 70% menys de CO2. Unes altres dades interessants són que el transport públic necessita, per viatger, 50 vegades menys d'espai i que l'autobús consumeix 15 vegades menys d'energia que el cotxe particular.

Pel que fa a les restriccions, els carrers afectats seran: rambla de Sant Isidre, carrer Nou, plaça del Pilar, carrer de l'Argent, carrer de Sant Sebastià, travessia de Sant Sebastià, plaça de l'Ajuntament, carrer del Born, carrer de Santa Maria, plaça del Bruc, plaça del Pilar, plaça de Pius XII, carrer de Custiol, carrer de Sant Cristòfol, carrer del Roser, carrer de Sant Bartomeu, carrer de Sant Jaume, plaça de Sant Miquel i carrer de Sant Roc. El consistori vol fomentar la mobilitat a peu pel centre de la ciutat amb aquesta mesura.

Aquest 2019, l'Ajuntament d'Igualada ha treballat en altres aspectes relacionats amb la mobilitat saludable i segura, com ara: ampliació de l'anella
verda de la ciutat, concretament el tram de Fàtima; programes de reducció de la velocitat en zones properes a les escoles Ampliació de sistemes per regular l'accés de vehicles; eliminació de barreres arquitectòniques, rebaixant voreres per millorar l'accessibilitat, i noves campanyes de sensibilització (patinets).


1 Comentaris

T

Teresa

Igualada

17 de setembre 2019.15:13h

Respondre

Només una setmana sostenible? També cal tenir en compte les persones que ens desplacem a peu i anem en autobús tot l’ any . Per millorar l’ entorn caldria treballar altres aspectes com... Llegir més conservar les poques àrees o espais verds que tenim a la ciutat que en moltes ocasions desapareixen en urbanitzar zones com places i carrers.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.