TORNAR

Tots els ambulatoris anoiencs tancaran a les 8 a partir d'ara

Un cada quatre CAPs de Catalunya encara ofereix l’atenció fins les 9 del vespre

societat
Divendres, 4 gener 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El CatSalut argumenta que és una mesura "per afavorir la conciliació familiar dels seus professionals". La mesura ja s'aplicarà a tots els CAP del territori català el 31 de març d'enguany.

Des del primer dia d'aquest 2019, ha entrat en vigor la Instrucció 07/2018, del Servei Català de la Salut (CatSalut), d'implantació de l'horari de tancament dels Equips d'Atenció Primària (EAP) i dels serveis d'atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR) a les 8 del vespre. Entre les demarcacions sanitàries catalanes on ja s'aplica hi ha la de la Catalunya Central, on s'hi adscriu l'Anoia.

El CAP de Vilanova del CamíSegons el CatSalut "la mesura pretén afavorir la conciliació de la vida familiar i laboral dels professionals que treballen als CAP i als ASSIR de Catalunya i, alhora, busca garantir l'equitat territorial homogeneïtzant els horaris d'atenció ja que actualment el 73% dels CAP de Catalunya ja tanquen a les 8 i la resta a les 9".

Així, a partir del dia 14 de gener, els centres d'atenció primària de la Regió Sanitària Catalunya Central unificaran el seu horari de tancament a les 8 del vespre, tal com ja s'està fent aquests dies a tota Catalunya. Per garantir l'atenció a tota la ciutadania, els punts d'atenció continuada de primària (aquells on s'atenen urgències a les nits i caps de setmana) avançaran el seu horari d'obertura també a les 8 del vespre, en lloc d'obrir a les 9 com fins ara.

El departament, per mitjà dels gerents de cada Regió Sanitària, vetllarà per tal que les entitats proveïdores de serveis sanitaris de tot Catalunya portin a terme les actuacions necessàries per adequar-se al nou horari. Aquestes accions sempre tindran en compte el respecte a l'autonomia de gestió dels centres tot garantint que la ciutadania rebi una atenció sanitària de qualitat i que disposi d'informació actualitzada. Com marca la instrucció la unificació de l'horari es durà a terme de manera progressiva i ha d'estar plenament implantada a tot Catalunya abans del 31 de març de 2019.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.