TORNAR
PUBLICITAT

Vallbona es posa a punt per si ha de combatre el foc

El cap dels Agents Rurals a la comarca explica les prevencions més elementals al poble

societat
Dijous, 7 juny 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

És a punt d'encetar-se l'estiu, on un dels punts d'atenció és sempre als nostres boscos. Els municipis petits, amb molt de terme, es preparen amb les seves ADF, els Agents Rurals i els Bombers, per donar una resposta si és precís a l'amenaça dels incendis.

PUBLICITAT

El primer divendres de juny, Vallbona d'Anoia va acollir la xerrada 'Si arriba el foc, estàs preparat?' a càrrec de Joan Llorach Segura, cap de l'àrea bàsica del cos d'Agents Rurals de la comarca de l'Anoia, que va estar acompanyat del president del l'ADF de Vallbona d'Anoia, Alfons Boladeras Díaz, l'alcaldessa de Vallbona, Maribel Ferrer i el regidor d'emergències, Pere Masagué. Una vintena de persones van assistir a aquest acte de conscienciació.

La xerrada era impulsada per la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, per fer prendre consciència a la ciutadania i ajuntaments d'aquest risc i coneguin les mesures d'autoprotecció que es poden dur a terme per minimitzar al màxim els seus efectes. Es va explicar la importància de fomentar la realització dels corresponents plànols de delimitació de les edificacions, instal·lacions i nuclis de població i la realització de les franges de protecció per poder afrontar els incendis forestals i reduir-ne el risc.

Imatges de la xerrada, a l'equipament municipalEn el cas dels nuclis de població i urbanitzacions, cal mantenir una franja de protecció de com a mínim 25 metres al voltant de la urbanització, amb la vegetació aclarida. Les parcel·les interiors també han d'estar amb el sotabosc desbrossat i la densitat dels arbres reduïda (6 metres entre ells). En el cas d'habitatges aillats i urbanitzacions s'ha de crear una franja de protecció de com a mínim 25 metres al voltant de les edificacions, amb la vegetació aclarida. Desbrossar el sotabosc i aclarir la densitat dels arbres (6 metres entre ells). Cal allunyar de les edificacions tot el que pugui cremar (llenya, restes vegetació, etc.). Disposar d'aquestes franges és la millor mesura contra els incendis forestals per tal d'evitar tant danys personals com materials en les edificacions.

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.