TORNAR
PUBLICITAT

Els veïns del Nucli Antic de Montbui votaran el 15 de maig la reconversió del consultori en llar d'infants

L’escola bressol seria per a deu infants, amb prioritat pels del Nucli Antic

societat
Diumenge, 2 maig 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La llar d'infants Montxic es va obrir el 2008 i es va tancar el 2015. Ara mateix, al Nucli Antic, com a edifici municipal, només hi ha el consultori mèdic per poder-se adaptar a acollir un servei d'escola bressol.

La llar d'infants va deixar d'estar en servei el 2015L'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui engegarà un procés participatiu per tal que els veïns i veïnes del Nucli Antic decideixin quins usos s'atorguen al Centre de Serveis Municipal. El procés ha de determinar si cal reconvertir el servei de consultori mèdic en un nou servei de llar d'infants. L'Ajuntament ha atès la demanda d'un grup de famílies del Nucli Antic, on hi ha un bon nombre de naixements.

L'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui no disposa al Nucli Antic d'altres equipaments, mes enllà de l'actual consultori mèdic, que estiguin adaptats per poder prestar un servei de llar d'infants. El consultori mèdic del Nucli Antic, abans de l'esclat de la pandèmia de COVID-19, oferia servei a la ciutadania, cada 15 dies, els dilluns i dimecres de 2/4 de 9 a 12 del migdia amb professionals del CAP de Montbui. Des de l'Equip de Govern municipal es valora que aquest espai seria l'equipament més hàbil per poder acollir el nou servei de llar d'infants.

La capacitat màxima de la nova llar seria de 10 infants. Per tal de posar en marxa la nova Llar l'Ajuntament hauria d'assumir unes obres d'adaptació de l'espai de l'actual consultori mèdic i al pati de l'antiga escola. L'Ajuntament de Montbui dotaria del personal educatiu necessari, així com de la coordinació d'aquesta llar dins la xarxa municipal de llars d'infants.
Els criteris de primera inscripció es mantindrien segons zonificació prioritzant els veïns i veïnes del Nucli Antic i masies per accedir a una plaça de la nova llar, tal i com funciona a la resta del municipi.

La consulta participativa es farà el dissabte 15 de maig, amb la colocació d'una urna consultiva on podran votar els veïns i veïnes del Nucli Antic i masies associades. L'espai de votació serà el mateix consultori mèdic i l'horari serà de 2/4 d'11 a 2/4 de 2 i de 4 a 7 hores. Caldrà acreditació amb el DNI per poder votar, i només podran fer-ho les persones de mes de setze anys.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.