La mala sort o l'arrogància de Poble Actiu

Fa pocs dies es publicava una entrevista als actuals regidors de Poble Actiu sobre política igualadina, una de les primeres publicacions de Poble Actiu des que la seva exregidora de la CUP Igualada i també de Poble Actiu, Eva Pedraza, dimitís del seu càrrec per haver vist i patit violències i intents de vulneració de drets. La seva dimissió va ser acompanyada amb l'abandó d'altres membres, com jo mateix, del projecte de Poble Actiu per les mateixes pràctiques antiètiques d'alguns membres de la formació municipal.

En una de les preguntes d'aquesta entrevista realitzada per aquesta casa, AnoiaDiari preguntava als ara regidors Neus Carles i Pau Ortínez sobre la polèmica del funcionament intern del grup i sobre les qüestions que cal revisar, i els representants de Poble Actiu explicaven que “per mala sort, un conflicte que va sorgir en el si de la permanent no el vam saber resoldre bé”. A banda de no ser només un conflicte, com assenyalen, sinó un conjunt de pràctiques sistèmiques i continuades al llarg del temps contra la diversitat, el que més em preocupa és l'expressió emprada “per mala sort”.

Jo, junt amb altres persones com la mateixa exregidora, he participat de la CUP Igualada i he estat cofundador de Poble Actiu, i com ella he patit aquestes actituds antiètiques i intents de vulneració dels drets fonamentals com els d'expressió. Per això pregunto als membres de la permanent de Poble Actiu:

  • Va ser mala sort no atendre a les peticions d'ajuda i sororitat que la ex-regidora va formular tantes vegades a tants membres de la permanent per les violències causades per altres “companys”?
  • Va ser mala sort intentar convèncer a la regidora, escollida per assemblea, que no ho fos  perquè “altres” ho farien millor?
  • Va ser mala sort negar la paraula i informació a la regidora amb temes tan importants com el de l'aigua només perquè havia avisat a alguns càrrecs organitzatius que no podien modificar els vots de l'assemblea a la territorial?
  • Va ser mala sort expressar en una assemblea que seria millor no publicar articles d'opinió contra el racisme dels reis mags d'Igualada perquè això “perjudicaria la imatge de Poble Actiu”?
  • Va ser mala sort intentar fer una normativa ad hoc per a un membre del partit amb l'objectiu, primer de controlar-lo, i posteriorment de punir-lo si les seves publicacions personals no eren prèviament compartides amb el partit, normativa, però que no afectava la participació pública en les entitats d'altres membres del partit?
  • Va ser mala sort fer una aliança entre agressors per negar tots els fets denunciats per les víctimes i intentar practicar encara més violències?

La llista podria ser més llarga, però és suficient com per a veure que no es tracta ni d'un sol conflicte ni tampoc de mala sort, sinó d'unes pràctiques contínues i sistèmiques intencionades. O potser són mala sort totes les violències que pateixen les persones vulnerables? Sincerament, el que jo crec que és mala sort és que l'esquerra transformadora d'Igualada sigui conduïda per gent capaç de permetre i executar violències amb l'objectiu de silenciar la diversitat; i també és mala sort per al feminisme perquè aquestes pràctiques van totalment en contra del que defensa l'ètica feminista.

Crec poder afirmar que l'actual representació de la permanent de Poble Actiu ni és esquerra transformadora ni és feminista, perquè aquestes violències, algunes petites d'altres més grans, només procuren silenciar la diversitat d'opinions dins del partit, la mateixa diversitat de la qual Poble Actiu n'és originari. Per això deixo una darrera reflexió: quina confiança desprèn l'actual representació de Poble Actiu a l'hora d'aplicar mesures polítiques valentes, com diuen defensar, si per tal de no molestar la moral igualadina de tota la vida són capaços d'executar les violències que facin falta contra els seus membres? Només espero que els responsables de totes aquestes violències es responsabilitzin, es desprenguin de l'arrogància que no els permet ni escoltar, ni veure, ni parlar i abandonin Poble Actiu. El contrari només significarà legitimar les mateixes pràctiques violentes d'aquells que no toleren la diversitat i, per tant, destruir una de les essències de Poble Actiu: la transformació des de la diversitat.    

4 Comentaris

C

Cristina

Igualada

6 d'abril 2021.08:59h

Respondre

Està clar que els conflictes s’han de resoldre bé i amb predisposició de les parts afectades. També tinc molt clar que no hi ha arrogància ni maldat ni violencia per part de CAP de les... Llegir més persones de Poble Actiu. Hi confio i els crec TOTALMENT. El meu SUPORT absolut a POBLE ACTIU. Dono les gràcies a la feina feta i prego que continuin treballant con fins ara. Gràcies

M

Maria

Igualada

4 d'abril 2021.11:13h

Respondre

Aquest mirall igualadí el podem aplicar a nivell de Catalunya? Donant lliçons de feminisme, revolucionari, antisistema, democràtics, ... I actuant de forma contrària? No és per res però molts... Llegir més ciutadans ja ens hem adonat de la vostra bipolaritat. A Madrid i al Parlament actueu de forma deslleial. Sí, els que doneu lliçons a tot hora.

J

Jordi

Igualada

31 de març 2021.11:30h

Respondre

El resum....

- Les coses a la CUP i Poble Lliure passen per mala sort, o no.

- No saben resoldre bé ni els conflictes interns.

- Tenen pràctiques sistèmiques, continuades i intencionades... Llegir més al llarg del temps contra la diversitat.

- Per mala sort, o no ja que no queda clar, pateixen les violències que pateixen les persones vulnerables.

- Silencien la diversitat d’opinions.

- Utilitzen pràctiques que van totalment en contra del que defensa l’ètica feminista.

- Són arrogants de tal manera que no els permet ni escotar, ni veure, ni parlar i a sobre no volen abandonar Poble Actiu.

- Poble Actiu ni és esquerra transformadora ni és feminista.

- Practiquen algunes violències petites d’altres més grans.

- Prohibeixen als seus afiliats publicat articles a la premsa impedint que parlin del Reis d’Igualada i de si han de ser negres pintats o negres naturals per no molestar la moral igualadina de tota la vida.

- I per acabar, legitimen les mateixes pràctiques violentes d’aquells que no toleren la diversitat i, per tant, destrueixen una de les essències de Poble Actiu: la transformació des de la diversitat.

- Osti tu, algú diu això en un lloc públic opinant sobre la CUP i Poble Lliure li el tracten, com a mínim, de capitalista, feixista, classista, masclista, violador, i 15 “istes” més.

Que macus que són els de la CUP i Poble Lliure.

J

Joan

Igd

8 d'abril 2021.22:13h

Transformes una opinió amb certeses absolutes i universalitzes a un col·lectiu unes actituds atribuïdes a unes persones. De primer de demagògia. El teu resum parla més de la teva tírria a la... Llegir més CUP que de la denúncia de l’autor. Sort que tenim l’original al davant. El que no tenim és la possibilitat de contrastar algunes apreciacions i al final cadascú els dóna credibilitat segons el seu coneixement i experiència prèvia.

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.