TORNAR

L'Ajuntament d'Igualada amplia la dotació de les subvencions per a empreses fins a 120.000 euros

Amb tres línies d’ajuts: per a empreses de nova formació, per a empreses que es reorienten i per la substitució de l’enllumenat exterior de comerços

economia
Dilluns, 11 abril 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En el passat Ple ordinari de l'Ajuntament d'Igualada es van aprovar per unanimitat les bases per als ajuts a empreses igualadines per aquest any. L'ajuntament ha ampliat un 9% la dotació pressupostària de les ajudes, arribant fins als 120.000 euros, adaptant-se al nou escenari social que pateix l'impacte de la pandèmia, per una banda, i de l'augment de costos de matèries primeres, com han remarcat des del govern igualadí. Les ajudes contemplen tres línies: ajudes a empreses creades el 2021, ajudes per a l'adaptació i millora de l'activitat empresarial, i ajudes per incentivar la substitució d'il·luminació exterior en retolació i façanes per tal de fer-les més sostenibles i eficients. Les sol·licituds es podran presentar de l'1 de juliol al 16 de setembre.

La primera línia és d'ajuts a empreses de nova creació i va des de 500 € a 4.000 €. Per presentar-se a aquesta línia, caldrà que l'empresa s'hagi creat durant el 2021.

La segona línia s'orienta a l'adaptació i millora de l'activitat empresarial, amb la voluntat d'ajudar aquelles empreses que reorientin la seva activitat o facin accions per millorar la seva competitivitat. Per accedir-hi caldrà tenir un document de planificació per a l'adaptació i millora de l'empresa que expliqui, principalment, el diagnòstic i objectius d'aquest canvi. Es valoraran diferents aspectes continguts en aquest document, així com la seva coherència amb la documentació presentada i per a la qual es podrà obtenir entre 1.000 i 5.000 euros de subvenció, segons sigui la puntuació obtinguda i el pressupost d'adaptació de l'empresa al mercat.

La principal novetat d'aquest any és la tercera línia destinada específicament al comerç per incentivar la substitució d'il·luminació exterior en retolació i façanes per tal de fer-les més sostenibles i eficients. Aquests ajuts aniran des de 400 € a 1500 €. Marcè ha destacat aquesta ajuda pel comerç "que és el veritable dinamitzador i encarregat de donar vida als carrers de la ciutat i, per tant, cal cuidar la seva il·luminació fent-la més eficient i sostenible".

Aquestes ajudes "segueixen amb la voluntat d'incentivar la creació de les noves empreses i, alhora, potenciar la compatibilitat de les que ja existeixen", ha explicat el regidor de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament d'Igualada, Jordi Marcè, afegint que "el govern d'Igualada continuarà estant al costat de les empreses i emprenedors per donar-los el màxim suport, adequat a cada situació".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.