TORNAR
PUBLICITAT

Unió de Pagesos demanarà a Òdena deixar la MICOD si continua "la pressió" per Can Morera

Demanaran a la consellera Teresa Jordà que ”impedeixi que es perdi sòl agrícola” a la zona de l’Espelt amb el Pla Director

economia
Dimarts, 3 desembre 2019. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els moviments de les darreres setmanes respecte a la planificació urbanística en el sòl d'Òdena, amb les declaracions de la família Singla, i la immediatesa de l'avenç del Pla Director i la probable afectació a Can Morera, continuen generant redaccions. Unió de Pagesos pren una posició similar al grup municipal d'Òdena a Fons i demana trencar amb la Mancomunitat si "no es respecta l'autonomia municipal" d'Òdena.

PUBLICITAT

Unió de Pagesos afirma que "si la Mancomunitat de la Conca d'Òdena (MICOD) no respecta l'autonomia de l'Ajuntament d'Òdena, caldrà sortir-ne". És la conclusió que va sorgir de la reunió convocada el dia 23 de novembre per Unió de Pagesos. Sobre la taula, l'estudi de la situació del Pla Director de la Conca d'Òdena en relació al municipi. Es va parlar de la trobada prèvia que havien tingut la pròpia UP (conjuntament amb Per la Conca i Xarxa de protecció de la natura, l'alcadessa Maria Sayavera i el regidor Andreu Garcia) el dia 5 de novembre amb Josep Armengol, subdirector general d'Acció Territorial i de l'Hàbitat Urbà del Departament de Territori i Sostenibilitat.

La zona de l'Espelt, objecte del PDUSegons UP, Armengol "va assegurar que es respectaria la decisió del consistori d'Òdena, tot i recordar que la MICOD va arribar a un consens amb alcaldes anteriors per tramitar el Pla Director Urbanístic de la Conca d'Òdena incloent la requalificació dels terrenys de Can Morera". El sindicat va convocar aleshores la reunió del dia 23, participada per persones de diferents àmbits, per valorar els propers moviments en defensa de l'espai agrari, un planejament territorial sostenible i fer que la implantació de nous polígons industrials segueixi els criteris de compactació territorial i continuïtat de la trama urbana.

Els presents van acordar que "no és legítim que la MICOD no respecti la voluntat municipal en la planificació urbanística del terme d'Òdena i desautoritzi a la seva alcaldessa", motiu pel qual es va plantejar la possibilitat d'abandonar l'ens si no respecta l'autonomia municipal. Un altre punt que es va acordar va ser concretar una futura reunió amb Territori per reiterar que l'Ajuntament d'Òdena no dóna suport a la requalificació de Can Morera com a sòl industrial.

El sindicat agrari remarca que "actualment a la Conca ja s'hi veuen nombrosos polígons buits, que representen el 40% del total. Els assistents consideren que quan més del 90% de la planificació recau en el terme d'un sol municipi (en aquest cas Òdena) no es pot argumentar supramunicipalitat sinó que ha de ser el propi govern local qui reguli la zona amb les seves competències urbanístiques".

Hi ha una altra qüestió. UP matisa que "hi ha planificacions en marxa dins l'àmbit de la vegueria Penedès i molts ajuntaments han fet mocions per demanar moratòries per tal que el pla d'àmbit vegueria sigui previ a plans directors d'àmbit més reduït, equivalent al Pla Director de la Conca". Entenen que hi ha el "risc de pèrdua de sòl agrari productiu". Demanen al Departament d'Agricultura que defensi i vetlli perquè la requalificació i pèrdua de capacitat productiva agrícola no es dugui a terme i insta la consellera Teresa Jordà "a fer ús de tots els mecanismes de que disposa per impedir-ho".

En aquesta trobada es van recollir diferents "actuacions i mobilitzacions expressades pels assistents a fi de seguir treballant per la defensa del territori i es dona ple suport a les línies d'actuació que estan duent a terme l'equip de govern odenenc encapçalat per l'alcaldessa Maria Sayavera i el regidor Andreu Garcia".

PUBLICITAT

2 Comentaris

A

Antoni

Igualada

4 de desembre 2019.16:46h

Respondre

Jo proposo una guerra a l’estil trumpià. Si surten de la Mancomunitat, automàticament, als odenencs que vagin a l’infinit o a l’Escola de Música, que se’ls cobri quota a preu de mercat, i... Llegir més no al preu subvencionat per l’Ibi dels igualadins. A veure fins quan dura la tonteria d’uns i altres.... Mentre diuen aquestes tonteries, en silenci, als odenencs els apugen l’IBI un 5%, i els polítics del poble (tots), no tenen collons per afrontar una revisió dels valors cadastrals...
Voldria saber si Unió de Pagesos també s’oposa a la zona industrial a la zona de can Macià, Aeròdrom, etc... Més que res que no sé si ells, però sospito que els d’Òdena a Fons, aquesta no la veurien tant malament, no fos cas que toqués terrenys d’alguns dels seus membres....

o

odonenc

Òdona

16 de desembre 2019.12:58h

Sàpigues que per ser ”odonenc” no em van fer descompte per família numerosa a l’EMMI. Busca més exemples que t’has lluït: l’empresa de l’infinit, esports Anoia, és de la família... Llegir més Singla i l’Ajuntament d’Igualada l’ha collat i li deu, precisament, molts favors. Els exemples que has posats mostren, Antoni, que el trumpianisme ja és viu, encara que no l’haguessis ensumat.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.