TORNAR

El Batxillerat Francès s'oferirà a tres centres anoiencs el curs vinent, amb 44 alumnes

A l’Anoia, s’imparteix a l’INS Molí de la Vila, l’Escola Pia i l’INS Badia i Margarit

ensenyament
Dijous, 24 juny 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Per segon curs consecutiu, tres centres de la comarca faran Batxibac, és a dir, oferiran els estudis de la doble titulació del Batxillerat de l'Estat espanyol i el Francès. Aquest 2020-2021 l'INS Badia i Margarit va sumar-se als centres que l'imparteixen, en rellevar a l'INS Milà que ho havia fet el curs anterior.

Un dels grups de Batxibac de CapelladesEl Batxillerat Francès guanya alumnes de cara al curs vinent, segons les preinscripcions que s'han fet als tres centres de la comarca que l'oferiran. D'acord amb les dades del Departament d'Educació, 44 alumnes de la comarca han cursat la preinscripció. En el cas de l'Escola Pia, a Primer de Batxillerat hi ha 12 alumnes que han sol·licitat fer aquests estudis, mentre que a l'INS Molí de la Vila capelladí i l'INS Badia Margarit seran vuit alumnes en cada cas. Pel que fa a segon de Batxillerat, aquests dos darrers centres també tenen vuit alumnes que han fet la sol·licitud.

L'INS Molí de la Vila de Capellades va ser el centre pioner de l'Anoia en oferir aquesta doble titulació, a partir del curs 2014-2015. El programa Batxibac, impulsat per la Generalitat, dona la possibilitat als alumnes de batxillerat obtenir la doble titulació Batxillerat–Baccalauréat (el títol equivalent a Franca) amb la condició de cursar un 30% de l'horari en llengua francesa.

El requisit per cursar el Batxibac és tenir com a mínim amb el nivell B1 de francès. La majoria dels alumnes que el fan, van estudiar la llengua francesa en diverses optatives al llarg dels quatre cursos de l'ESO. Cal superar una prova externa específica per accedir-hi. Si s'aprova el segon curs del Batxibac, no és necessari fer les proves de selectivitat.

"Ha obert moltes portes"

Aquesta prova externa "ha tingut un 100%" d'aprovats aquest any a Capellades, el centre de l'Anoia que fa més temps que imparteix el Batxibac. La direcció de l'INS Molí de la Vila es felicita per la bona rebuda que fa anys que té la doble titulació al centre. El Batxibac "ha obert moltes portes" tot i que en aquest darrer curs no ha estat tan senzill desplegar l'activitat habitual: "per la COVID-19, no ha pogut venir l'auxiliar de conversa, que procedeix de França".

Els objectius de la majoria dels estudiants de Batxibac, com són estudiar en països francòfons, es mantenen, malgrat l'excepcionalitat de la situació d'aquest darrer any i mig. "Un avantatge", assenyalen des del centre, és que "amb la doble titulació es fa la mitjana amb el 70% de la nota del curs i un 30% de la prova externa, mentre que amb la selectivitat és d'un 60% i un 40%". A més, "els alumnes que vulguin poden pujar la nota d'admissió fent la fase específica de les PAU" i poden escollir entre les dues notes finals.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.