TORNAR
PUBLICITAT

Les famílies, un pilar fonamental de l’Escola de l’Ateneu Igualadí

ensenyament
Dijous, 1 febrer 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

A l’Escola de l’Ateneu Igualadí, a la nostra escola, les famílies són un dels pilars fonamentals sobre els quals se sustenta el projecte pedagògic que compartim. La seva participació i col·laboració és fonamental en el procés d’ensenyament i d’aprenentatge dels seus fills i filles, els nostres alumnes. És per això que la comunicació família-escola és freqüent i fluïda i tenim molt en compte les seves opinions..

PUBLICITAT

Tan és així que el curs passat vam realitzar una enquesta de satisfacció sobre els canvis metodològics i organitzatius que es van introduir a l’escola i els resultats són espectaculars: més del 80% de les famílies es mostren molt satisfets o satisfets amb les noves dinàmiques educatives posades en marxa. A més, l’enquesta incloïa un apartat de respostes obertes on les famílies van fer arribar els seus comentaris i suggeriments que, des de l’equip de mestres, hem rebut, escoltat, analitzat i implementat, si s’ha donat el cas.

Però dades apart, per nosaltres el què és important són els somriures dels nens i nenes a l’arribar i al sortir de l’escola. I veure com els pares i mares els corroboren: “L’Escola de l’Ateneu forma persones en el sentit més ampli: no només ensenya i prepara de manera innovadora i molt eficient, sinó que també promou en els alumnes valors humans tant importants com el respecte, la tolerància i la confiança” (Amàlia Güell, mare de l’Escola).  “Els nens surten de l’escola molt ben preparats, no només a nivell de coneixements adquirits, sinó (i el més important per a mi) amb un seguit d’eines i mètodes que els permetran afrontar amb més seguretat i confiança els camins que cadascú anirà afrontant al llarg de la seva vida” (Miquel Claramunt, pare i exalumne). A l’Escola “hi ha una gran implicació de les famílies en totes les activitats escolars i en el procés d’aprenentatge dels seus fills” i “els mestres acompanyen, acullen, escolten els infants i dialoguen amb ells i creuen en les seves capacitats”(Xènia Riba, mare i mestra). “Recomanaria l’Escola de l’Ateneu a les famílies que volen compartir de forma molt propera les vivències dels seus fills llarg de la seva escolaritat” (Montse Ferrús, mare d’exalumna).

Alumnes preparats, compromesos i actius

Els resultats d’altres estudis estandaritzats, com són les proves de competències bàsiques de sisè de primària, que es passen a tots els alumnes de 6è de Catalunya o les proves diagnòstiques a 3r de Primària, per exemple, també ens demostren que el camí seguit és l’adient, perquè els nostres alumnes obtenen resultats per damunt de la mitjana de Catalunya comparant amb centres de la nostra mateixa tipologia, però sobretot n’estem molt satisfets de veure com els nostres alumnes són actius, autònoms i compromesos amb el seu procés d’aprenentatge, capaços de desenvolupar projectes individuals i en equip i buscar solucions creatives per  resoldre situacions que són un reflex del què es trobaran quan siguin adults.

Des de l’Escola treballem perquè els infants siguin bons coneixedors de les seves potencialitats i talents, que tinguin esperit crític i que resolguin les situacions amb creativitat. Volem persones que construeixin el seu projecte de vida, motivades per aprendre i continuar aprenent, amb una bona actitud davant la vida, que desenvolupin empatia, esperit cooperatiu, que siguin respectuosos amb un mateix i l’entorn...

 

A més, s’ha demostrat que acaben el seu període escolar a l’Ateneu amb una excel·lent base de continguts científics, lingüístics, històrics, tecnològics i amb un alt nivell d’anglès. Seguirem, treballant, colze amb colze amb les famílies, per continuar el camí traçat i per seguir veient els somriures dels pares i els infants cada dia a la porta de l’escola, una porta que sempre està oberta a les famílies.

ESCOLA DE L'ATENEU IGUALADÍ

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.