TORNAR
PUBLICITAT

Fem de periodistes!

Els alumnes de l’Institut Mercader reben la visita de l’AnoiaDiari

ensenyament
Dijous, 13 desembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Divendres 16 de novembre, Toni Cortés, director de l’AnoiaDiari, ens va visitar, als alumnes de l’optativa Fem de periodistes, de 1r d’ESO, de l’Institut Joan Mercader. Una hora a la sala d’actes, fent preguntes i escoltant experiències i reflexions, ens va fer pensar en la important tasca que desenvolupen els periodistes. I, sobretot, ens va fer adonar de com n’és de valuosa la informació i de com n’és d’indispensable estar ben informats.

Portàvem les preguntes que volíem fer-li per escrit, però en vam fer moltes més. Les respostes no les vam apuntar, ens les vam guardar a la memòria i avui les hem resumit, per no oblidar-nos de res. Així doncs, vam saber i aprendre que...

...de petit li agradava molt el Tintín, i aquest personatge li va despertar la vocació de periodista.

...de jove va trucar a moltes portes (a la ràdio, a diaris...) oferint-se per ajudar-los, i així va començar a aprendre l’ofici de periodista.

...l’AnoiaDiari va néixer en format digital, i un cop al mes surt en paper, perquè la gent que no té accés a la xarxa també el pugui llegir. Al diari en paper hi surten les més importants.

...fer de periodista és perillós, perquè hi ha gent que no vol que expliquis res sobre ells o sobre la feina que fan a l’Administració pública, per exemple.

...les xarxes socials juguen un paper molt important a l’hora d’aconseguir notícies. Però, compte, no tot el que es publica és cert, també hi ha fake news!

...la feina de periodista vol molta estona, però és tan gratificant, que paga la pena dedicar-s’hi molt temps.

...en un diari petit no hi ha periodistes especialistes, tothom fa de tot i escriu sobre tot.

...la notícia més impactant que ha viscut és la del núvol tòxic d’Igualada. I, el moment de més perill, els incendis a l’Anoia i al Bages de fa uns anys.

...no tots els periodistes viatgen: els corresponsals potser sí, però n’hi ha d’altres que amb pocs quilòmetres troben bones notícies.

...que l’AnoiaDiari enguany celebra el desè aniversari (per molts anys!).

Moltes gràcies, Toni, per l’estona compartida!

Ramon Altarriba, Laia Arjona, Wissal Benachour, Juan Espinar, Sira Farnós, Mirta Farrés, Andy León, Rita Marzak, Laia Monroig, Lahcen Ouada, Mounia Sellak, Andrada Stan, Antonio Vila i Lara Villamurt. Alumnes de l’optativa Fem de periodistes (INS Joan Mercader).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.