TORNAR

Marta Bartrolí condueix una xerrada sobre la Pobla de Claramunt de fa 450 anys

L’esdeveniment serà el pròxim 18 de maig i tancarà el segon cicle de Conferències Km 0.

gent
Dilluns, 15 maig 2023. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

Marta Bartrolí i Romeu, filòloga romànica i especialista en història local, conduirà una nova xerrada el pròxim 18 de maig a les 19h titulada “1573. Un viatge a la Pobla de Claramunt de fa 450 anys”, que tancarà el segon cicle de Conferències Km 0. L’Ajuntament de la Pobla de Claramunt promou aquest programa de trobades en les quals els mateixos pobletans i pobletanes comparteixen els seus coneixements sobre diferents matèries.

La xerrada girarà al voltant de la transcripció del Capbreu de 1573 que va realitzar Bartrolí i a través de la qual va poder copsar com era el poble i la seva gent 450 anys enrere, quan els Ducs de Cardona eren amos i senyors de la terra. L’autora explicarà com era la societat poblatana, la configuració urbana i l’economia d’aquell moment, entre altres aspectes. 

Marta Bartrolí i Romeu és coautora, juntament amb Carolina Riba, de la col·lecció d’Anuaris de la Pobla i amb Isidre Surroca publicà la biografia de mossèn Pere Bosch (1996) i les edicions de Cartografia Històrica de l’Anoia (2007 i 2016). L’any 2019 va ser guanyadora del Premi Gumersind Bisbal amb “Els Romeu, una nissaga de paperers de la Pobla de Claramunt”. El 2021 presentà el treball “Les Figueres, 1573”, amb la transcripció del Capbreu del segle XVI. Pertany al grup fundador de la desapareguda “Revista d’Igualada” on publicava articles, sobretot relacionats amb història comarcal. 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.