TORNAR
PUBLICITAT

L'Ajuntament de Piera inicia el procés per municipalitzar la gestió de l'aigua

Convoquen la Taula de l’Aigua, amb representants de tots els grups polítics

politica
Dilluns, 2 maig 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El pròxim 30 de juny finalitza el contracte de la gestió per al subministrament d'aigua a Piera, i l'Ajuntament de la vila ha comunicat a l'empresa concessionària, Anaigua, que a partir d'aquell dia el consistori portarà directament la gestió d'aquest bé. L'empresa ja ha lliurat a l'ajuntament pierenc la base de dades dels clients. Amb aquesta aposta per la gestió directa de l'aigua, l'ajuntament vol "garantir un servei de més qualitat, més econòmic i amb més inversions a la xarxa" i ha anunciat la creació d'una Taula de l'Aigua, integrada per totes les formacions polítiques del consistori.

Des de l'Ajuntament de Piera expliquen que "amb aquesta documentació i els diferents estudis realitzats, a través de la regidoria de Medi Ambient, s'està treballant en la recuperació del control de la gestió del subministrament d'aigua, mitjançant la gestió directa del servei". En aquest sentit, anuncien la convocatòria de la Taula de l'Aigua, "un nou àmbit de debat format per representants de tots els grups municipals per informar de la situació i actuacions a dur a terme durant aquest procés que ha de servir per obtenir una aigua de més qualitat, amb unes tarifes estables i més econòmiques i amb més inversions per a millorar la xarxa de subministrament."

Josep Llopart, batlle de Piera, ha manifestat que en els diversos estudis fets es demostra que "la gestió directa de la xarxa d'Anaigua és la forma més sostenible i eficient de prestar el servei" i amb aquest pas, el de la municipalització, "complim també amb una de les prioritats del nostre govern".

Des del govern pierenc remarquen la particularitat de Piera "perquè té actualment diferents companyies d'aigua que operen al municipi. La que ofereix servei a més persones usuàries i que té un cost més elevat és precisament Anaigua, el contracte amb la qual finalitza aquest any. Actualment, una part important de la població paga una de les factures d'aigua més cares de l'Anoia i de Catalunya, uns 3,34 euros per metre cúbic d'aigua, segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

L'Ajuntament es va adherir a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública (AMAP) amb l'objectiu de preparar Piera per a la gestió pública directa del servei d'abastament d'aigua. Aquesta decisió va rebre el suport majoritari dels grups municipals amb representació al consistori.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.