TORNAR
PUBLICITAT

Junts per Igualada vol fer una ciutat “jugable” i “inclusible”

El govern igualadí vol que “els espais lúdics siguin idonis per a tothom” i ha dissenyat, entre altres, que el Parc del Garcia Fossas i el futur parc infantil del Parc Central, siguin més accessibles, inclusius, sostenibles i segurs

politica
Dissabte, 30 abril 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una de les inversions pressupostades pel govern igualadí és la renovació del parc del Garcia Fossas. L’actuació contemplarà, com expliquen des de l’equip de Marc Castells, “la renovació dels jocs infantil fent-los més inclusius, la millora de l’accessibilitat fent un parterre on el desplaçament dins el parc sigui factible amb cadira de rodes o cotxets i la delimitació de l’espai del parc per tal de garantir-ne la seguretat nocturna.”

Parc del Garcia FossasAquest és un exemple del projecte del govern igualadí de “donar una nova mirada als parcs infantils i a les zones verdes d’Igualada” per fer-los “més jugables, més inclusius, més sostenibles i més segurs”, com explica Miquel Vives, regidor de Mobilitat i Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Igualada. Un projecte paral·lel al de la millora en accessibilitat, que inclou el compromís de fer accessibles tots els passos de vianants de la ciutat pel 2025.

Un altre exemple és el futur parc infantil que es construirà al Parc Central, amb la construcció d’un skate parc i un bio llac i amb jocs infantils inclusius.

El projecte de Ciutat Jugable s’emmarca en un projecte europeu URBACT Playful Paradigm juntament amb una xarxa liderada per la ciutat italiana d‘Udine, i de la que participen també les ciutats de Jegalva (Lituània), Grosuplje (Eslovènia) i Lousa (Portugal). La cultura del joc és doncs un dels valors que es promou en els projectes de l’equip de Junts per Igualada, amb diferents espais de participació com són el Consells d’Infants o la Comissió local de ciutat jugable i que compta amb la participació de l’Escola Àuria, les AFA, entitats de lleure, escoles, entre altres agents d’esports, tecnologia, arquitectura, joventut i infància.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.