TORNAR

Alba Vergés: "La CUP ha de veure que la figura que genera més consens és Artur Mas"

La diputada de Junts pel Sí, vinculada a Esquerra, descarta alternatives

politica
Dimarts, 10 novembre 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

A les portes de la sessió d'investidura, després del discurs del candidat, la diputada Alba Vergés, de Junts pel Sí i militant d'ERC, tanca files amb Artur Mas. Es mostra optimista amb relació a l'acord entre el bloc independentista.

Ha estrenat la seva segona legislatura com a parlamentària. La diputada anoienca Alba Vergés, ara dins la fórmula de coalició Junts pel Sí, es mostra satisfeta amb el primer pas fet aquest dilluns per aprovar la resolució d'inici del procés independentista. La republicana s'arrenglera amb Artur Mas i no vol parlar de possibles alternatives a la presidència, com la que es va insinuar de Neus Munté. Remarca que "hem deixat molt clar quins són els nostres objectius, tant en la declaració com en el nostre candidat: qui genera més consens és Artur Mas". Sabedora que la CUP no està disposada a recolzar al fins ara president, admet que "per part dels cupaires s'ha dit que proposaran alternatives, però no sabem exactament quines". 

Vergés, en una intervenció a l'anterior legislaturaVergés parla en clau positiva i, malgrat tot, "veig voluntat d'acord, tant per part del nostre grup com de la CUP" i confia que "hi haurà prou serenitat per negociar". La incertesa que no fructifiqui ni la investidura d'Artur Mas i que no hi hagi cap entesa posterior són relativitzades per la diputada. "Ara mateix, no crec que ningú sàpiga quin serà el desenllaç, val més que esperem que es conclogui tot" apunta, sobre si la indefinició sobre com es reelegirà  Mas podria derivar en nous comicis.

El 155

En el mateix sentit que considera que cal refredar els temors per la suspensió de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, que han brandat les formacions espanyolistes. Seria l'aplicació del cèlebre article 155 de la Constitució espanyola. "No serà tan senzill aplicar aquest article quan fa poc han hagut de fer retocs al Tribunal Constitucional" afirma Vergés. "Poden fer el que vulguin, però sempre han d'anar amb els tribunals per endavant?" conclou.


14 Comentaris

J

Jordi Latorre

Igualada

12 de novembre 2015.20:25h

Respondre

No pateixen, tot forma part d’un ritual , d’una estratègia, d’una escenificació , abans de dos mesos hi haurà acord.

Aquest no és el problema o el motiu de preocupació, aquesta té... Llegir més fonament en saber que passarà quan el nou Parlament comenci a aprovar lleis que obliguin els milers de funcionaris que el seu salari depèn l’estat a haver d’aplicar aquestes lleis o deixar sense efecte lleis de l’estat Els diputats i els futurs consellers del nou govern de la Generalitat estan segurs i convençuts que aquests funcionaris també desconnectaran?.

j

josep maria

igualada

12 de novembre 2015.13:42h

Respondre

podriem saber que pensen els regidors de l’ajuntament d’igualada de la CUP del paperet que están fent els seus amics del parlament?

és normal tenir el país parat per 10 diputats? ja es veu... Llegir més ja que no tenen pressa, en aquests moments la furgoneta està més aprop de Madrid que de brusel.les, ai senyor!!

A

Antoni

Igualada

10 de novembre 2015.12:30h

Respondre

Pepet, Pepet.... que se’t veu el llautó. Trobo que et manca sentit democràtic. En un procès com aquest no hi sobra ningú. Ni els que han tret cinc vegades menys de vots que els que n’han tret... Llegir més més. Això és la democràcia, amic meu! Tot i que em sembla que la criatura pateix d’un altre cantó. Em sembla que aquí el principal problema és que no fa falta haver anat a una facultat d’Història per saber que històricament comunisme i democràcia mai han tingut una convivència massa pacífica... Però no pateixis Pepet, que malgrat això, en la independència com un projecte democràtic hi cabem tots, i per tant, amb més o menys dificultats, també t’hi volem a tu. Tindrem paciència per esperar-te, tot i que tu no en tinguis per expulsar a gent del procès.

M

Mohamed Vidal

10 de novembre 2015.15:51h

Democràcia i neoliberalisme són conceptes difícils de combinar. Quanta democràcia cap dins de la Troika?

A

Antoni

Igualada

11 de novembre 2015.16:52h

Benvolgut Mohamed Vidal. La Troika evidentment no és democràtica. Però per una raó molt senzilla. Els diners sempre han mogut la història, i per tant, han provocat guerres. La conclusió a la... Llegir més qual arribo, és que la democràcia serveix per a moltes coses, però no per les més importants (les que generen els majors conflictes i guerres), com els diners. Mentre no hi hagi polítics que no siguin capaç osde dir que d’on no n’hi ha no en raja (o que no n’hi ha per a tothom), la política econòmica sempre l’haurem de deixar per una esfera el més allunyada possible del ciutadà. És trist, certament, però jo crec que no deixa de ser una conseqüència més de la condició humana.

Y

Yesica González

10 de novembre 2015.12:18h

Respondre

ERC acabarà sent un partit marginal, fent de crossa als interessos neoliberals. Sort!

J

Joanma

=ada

10 de novembre 2015.09:52h

Respondre

Aquests de la CUP sembleu peperos, ajudeu molt mes a Espanya que a Catalunya. Alba , jo no soc d’ERC, pro tens tota la raó. No pot ser que el grup mes petit de la càmera vulgui actuar com si fos... Llegir més el grup mes gran.

M

Mohamed Vidal

10 de novembre 2015.12:12h

Hola Joanma,
si fem una mica de memòria veureu que la CUP:
-ve dels que a la transició no van acceptar la constitució espanyola ni la falsa ”transició”
-dels torturats i... Llegir més persseguits el 92 per l’Operació Garzón, amb la complicitat de CiU
-dels que mai han renunciat a la independència

Entenc que, com a ”neo-indepe” et sembli que posen pals a les rodes del procés, però per mi els ”pals” són la corrupció i les retallades.

P

Pepet

10 de novembre 2015.12:14h

Doncs res, molt millor que el grup gran actui com si hagués aconseguit majoria absoluta. Aquí els únics que imposen alguna cosa són JxS, o CDC, no ho sé. I, en tot cas, vagi per endavant que jo... Llegir més vaig votar-los, però no em sembla gens just ni coherent tot l’espectacle que estem muntant contra la CUP per salvar el cul al senyor Mas. Si n’haguessin tret més, de diputats, ja ho tindríem. No vam arribar als 63? Doncs toca CEDIR per arribar a un pacte. La CUP no està dient qui ha de ser president, només diu que al Mas no el pensen votar. O és que hi estan obligat? De qui és el problema? No és obligació nostra cercar una alternativa per poder formar un govern que serà nostre però que necessita el seu suport? Que no vam treure majoria absoluta, home.

P

Pepet

10 de novembre 2015.09:00h

Respondre

Això Alba, tots amb el President perquè si no s’acaba el procés!! És el nostre salvador! Única esperança possible! Un procés messiànic!

Déu n’hi do amb ERC i el paperot que està... Llegir més fent. PER PACTAR SEMPRE HI HA D’HAVER CESSIONS PER AMBDUES BANDES, i sembleu una colla de convergents tots els de Junts pel Sí amb en Mas com a condició imprescindible d’acord. O potser és que ho sou, de convergents, clar. Ara, és molt més fàcil seguir llançant totes les culpes a la CUP i sumar-vos a aquest histerisme mediàtic que tantes altres vegades heu patit. Visca Catalunya convergent! Mas o mort!

M

Maria

Igualada

10 de novembre 2015.10:09h

Ai Pepet, Pepet!!! Que tu també te’ns intolerància! Els ciutadans van parlar a les urnes i la majoria va decidir que volia Mas de President. Tant costa d’acceptar-ho? En Mas s’ha comportat... Llegir més honestament en tot el que va dir que compliria i així ho ha fet. Ja n’hi ha prou de tanta agror visceral siusplau!

P

Pepet

10 de novembre 2015.12:18h

Maria, no és agror visceral, però hem de ser conscients que JxS no té majoria absoluta. Que semblem nens de P3. I com que no tenim majoria absoluta, ni tan sols 63 diputats, hem de pactar amb... Llegir més algú. I per pactar, òbviament, s’ha d’escolta l’altre i cedir en algun punt. La CUP no diu qui ha de ser president, només diu a qui no pensen donar suport. No és imposar, és deixar les coses clares. Ara és torn de JxS de decidir si és més important que en Mas sigui president o formar govern. Jo ho tinc claríssim!

A

Alba Vergés

Igualada

10 de novembre 2015.12:37h

Nosaltres farem el que calgui pel pacte. Sóc optimista i veig marge i escletxes per fer-lo possible perquè, tal com va dir el meu company Joan Tardà, si no seria alta traïció a la lluita de... Llegir més tanta i tanta gent.
El més important que vaig dir no és el titular, sinó que VEIG TAN POSSIBLE COM NECESSARI EL PACTE i ara afegeixo que vull que aquest pacte amb la CUP serveixi per fer encara més fort el procés. N’estic convençuda que serà així.
Gràcies.

M

Maria

Igualada

10 de novembre 2015.15:17h

Doncs amb les mateixes condicions que vosaltres els de la Cup, comprendràs Pepet, que ens anem a unes noves eleccions legítimes.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.