TORNAR

Alba Vergés demana "la independència per sobre de qualsevol persona" per assolir un acord abans de dilluns

La diputada s’aferra a un pacte de darrera hora per salvar la legislatura

politica
Dissabte, 9 gener 2016. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

S'esgoten les darreres hores abans de la convocatòria d'eleccions automàtica sense que s'assoleixi cap acord. La diputada igualadina Alba Vergés demanava després de la roda de premsa de Jordi Sánchez, de l'ANC, que no perd l'esperança.

La diputada de Junts pel Sí Alba Vergés, vinculada a Esquerra Republicana abans que es fes efectiva la coalició independentista, no tanca la possibilitat d'un acord a darrera hora i manté que la figura d'Artur Mas, "ha de sortir d'una manera o una altra" en la fórmula que es decideixi. La republicana recorda que "hem demanat a la CUP durant tot aquest temps de negociacions un compromís per la independència més enllà de les persones" i que, en contrapartida, "nosaltres per tirar endavant això sabem que la independència també és necessària més enllà de les persones" en al·lusió al president Artur Mas.

Vergés, en un acte el passat desembre a la plaça de Cal FontLa fórmula de Neus Munté com a presidenta i de l'actual president en funcions com a conseller en cap "és una entre moltes. Hi ha moltes variants que poden satisfer les necessitats que hi ha per a un acord" i no es pronuncia sobre aquesta proposta en concret: "no em sembla res". Sobre les propostes que va posar sobre la taula Jordi Sánchez, de l'ANC, que van sortir en el darrer cònclave, com "diferir" la investidura o l'assemblea de càrrecs electes, Vergés exposa que no són prou clares i no s'han especificat amb deteniment. La diputada subratlla que "hi ha hagut un esforç molt important per part de tots i ha de tenir una recompensa".


2 Comentaris

pepsolev

Pep Solé Vilanova

L'Espelt

9 de gener 2016.12:25h

Respondre

Alba, al meu entendre, la teva obligació com a diputada a qui vaig votar de JxSí, és que hauries de defensar els acords i el candidat a president al que es va arribar a Junts pel Sí i del qual... Llegir més ERC en forma part.

ERC, CDC, MES, Demòcrates, independents i tu que formeu JxSí portàveu un candidat a president i cal defensar-lo fins al final. En tot cas si no voleu Mas de President hauríeu de tornar a preguntar si els ciutadans que vam votar JxSí volem canviar de candidat.
Vull acord

R

RO

9 de gener 2016.09:16h

Respondre

Ara qualsevol acord tan in extremis naixeria podrit i seria gens de fiar. No, senyora Verges, és molt dolorós però aquesta possibiliats’ha esvait i tampoc la vull. Per cert, aprofito per... Llegir més recordar-li el paper partdista i galdós que ha fet ERC en tot aquest simulacre de negociació.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.